Ministerský úradník dostal za korupciu podmienku a pokutu

TASR
19.10.2012 10:23

Bývalého úradníka rezortu práce Štefana Maliňáka, ktorý generálnej riaditeľke na ministerstve poskytol darčekový poukaz a sľúbil úplatok vo výške najmenej 20.000 eur za zmeny v novele zákona o starobnom a dôchodkovom sporení, odsúdili na dva roky väzenia s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyroch rokov.

Ministerský úradník dostal za korupciu podmienku a pokutu
TA3

Okrem toho dostal pokutu vo výške 3000 eur, ako aj zákaz pracovať v štátnej a verejnej správe a v samospráve na obdobie štyroch rokov. Informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

"Rozhodnutím Najvyššieho súdu Slovenskej republiky sa uzavrela kauza, v ktorej sa pokúsili podplatiť generálnu riaditeľku sekcie sociálneho poistenia a dôchodkového sporenia ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR," uviedla hovorkyňa.

Dodala, že ÚŠP ocenil čestný a zriedkavý prístup vtedajšej generálnej riaditeľky, ktorá celú vec oznámila polícii a aktívne spolupracovala s orgánmi činnými v trestnom konaní pri objasňovaní trestného činu.

Pokus o podplatenie prebiehal od augusta 2010 do konca januára 2011. Šéfka sekcie bola zodpovedná za prípravu legislatívnych zmien v zákone o starobnom a dôchodkovom sporení. Odsúdený úradník ju oslovil, aby do zákona zapracovala pripomienky v prospech DSS.

Najprv jej poskytol darčekový poukaz na pobyt v Grand Hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách. "Zároveň jej bol prisľúbený úplatok vo výške najmenej 20.000 eur. Korupciu sa však podarilo odhaliť," dodala Predajňová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok