Pripravte si domácu farbu na vlasy. Na blond odtieň funguje harmanček, brunetky budú milovať orechy

TA3/zm
22.6.2021 08:00

Radi by ste svojim vlasom dopriali krásnu farbu, no nechcete ich ničiť zbytočnou chémiou? V prírode nájdete niekoľko rastlinných možností, ako oživiť svoj prirodzený odtieň, aj ako sa zbaviť šedín.

Pripravte si domácu farbu na vlasy. Na blond odtieň funguje harmanček, brunetky budú milovať orechy
Pexels/Tim Mossholder

Kedy neexistovali farby na vlasy, no ženy si našli prírodné alternatívy, ako ich oživiť a dodať im potrebné vitamíny. Ak máte rady eko alternatívy, možno vás zaujme niektorý z jednoduchých receptov.    

Pre blondíny

Traja najlepší prírodný pomocníci pre krásnu blond farbu vlasov sú citrón, harmanček a med. Samozrejme, ani jedno vám nevytiahne z vlasov všetok pigment ako je to pri peroxide, no ak túžite po krásnom zlatom nádychu, skúste to.

Citrón je prirodzenou kyselinou, ktorá dokáže stiahnuť farbu dokonca i z pokožky, ak trpíte napríklad pigmentovými škvrnami. Podobe funguje pri blond vlasoch. Zmiešajte šťavu z dvoch až troch citrónov s vodou a oplachujte týmto roztokom vlasy po umývaní. Domáci roztok nemusíte už viac zmývať čistou vodou, pre intenzívnejší výsledok práveže nechávate citrón pôsobiť a už po troch až štyroch opakovaniach si všimnete rozdiel.

Citrón na vlasy Pexels/Elle Hughes

Zlatý odtieň hrive dodáva aj harmanček, stačí zmiešať tri polievkové lyžice sušených kvetov s vodou, priviesť do varu a nechať polhodinu variť. Roztok nechajte vychladnúť a odložte si ho napríklad do chladničky, odkiaľ ho vyberiete pri každom umývaní vlasov, aby ste ním hrivu prepláchli. Na záver ešte premyte vlasy vodou a o týždeň sa môžete tešiť z medového nádychu.

Mimochodom o medových vlasoch sa nehovorí len kvôli ich farbe, ale aj preto, že im med skutočne dodáva krásny zlatistý lesk. Namiesto kondicionéra začnite používať zmes pripravenú z medu zriedeného s polievkovou lyžicou soli a sódy. Masku naneste na umyté vlasy po ich celej dĺžke a vmasírujte ju aj do pokožky hlavy. Ideálne je nechať medovú masku pôsobiť niekoľko hodín, preto sa odporúča jej aplikácia napríklad na noc.

Med na vlasy Pixabay/Steve Buissinne

Pre červenovlásky

Jedna prírodná alternatíva sa nájde aj pre ryšavé dámy. Čierny čaj dodáva vlasom červenohnedé až bronzové odtiene, ak zmiešate dve lyžice granulovaného čaju s dvomi šálkami vody a necháte variť 30 minút. Roztok aplikujte teplý na čisté vlasy, nemusia byť zákonite mokré. Potom vlasy zabaľte do potravinovej fólie a nechajte pôsobiť niekoľko hodín pre tým, než zmes opláchnete.

Červenovláska Pixabay

Pre brunety

Ak máte tmavé vlasy, a chcete získať gaštanové alebo čokoládové odtiene, potom máte celý rad prírodných farbív. Najlepšie sa osvedčila šalvia a orechové listy.

Pripravte si výluh z pol šálky šalvie lekárskej a dvoch hrnčekov vody. Po polhodine varenia je roztok pripravený nielen dodať vlasom krásny lesk, ale dokonca pri pravidelnom opakovaní prekryť aj šediny! Odporúča sa zábal robiť aspoň dvakrát do týždňa, aby ste videli požadovaný výsledok.

Šalvia na vlasy Pexels/Karolina Grabowska

Ohromujúcu farbu dosiahnete tiež vývarom z listov vlašských orechov. Môžete si ju pripraviť do hrnca, skladovať v chladničke a používať bezoplachovo po každom umývaní.

Témy: Krása Citrón
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok