Odštartoval ôsmy ročník akcie Káčer na bicykli. Ako prvú navštívil Peťo Radošinu

TA3
21.6.2021 09:40

Počas prvého dňa tohtoročnej charitatívnej akcie Káčer na bicykli zavítal Peter Káčer do Radošiny. Na svojom špeciálnom trojkolesovom bicykli jazdí celý týždeň po Slovensku, aby podporil rodiny či jednotlivcov, ktorí potrebujú pomoc.

"Považujeme za česť, že si pán Káčer vybral Radošinu ako štart svojej ďalšej, mimoriadne potrebnej aktivity," povedala starostka Radošiny Marta Kolková. Špeciálnou posilou boli aj fyzioterapeuti z piešťanského Hendi Centra, ktorí si obliekli cyklistické dresy. Správca Nadácie TA3 venoval šek na rehabilitáciu malému Tomášovi, ktorý má tiež zdravotné postihnutie. Petra Káčera prišli podporiť aj niektoré z rodín, pre ktoré tento rok celý týždeň bicykluje. Prišli Adriana Hattalová, mama Kristíny, Zuzana Fajnorová, mama Sabínky, Veronika Bittnerová a Oliver Martešík, otec Filipa. 

Akcia Káčer na bicykli sa koná už ôsmy rok. Do miest a obcí, ktoré Peter navštevuje, neprichádza s prázdnymi rukami. Prináša šeky v hodnote 1000 eur, ktoré podľa svojho uváženia môžu primátori a starostovia venovať rodinám so sociálnym znevýhodnením, jednotlivcom so zdravotným hendikepom, či organizácii s humanitným alebo charitatívnym zameraním.

Motívom podujatia pre rok 2021 je propagácia domáceho cestovného ruchu, prioritou však ostáva charita, ako povedal predseda Správnej rady Nadácie TA3 Igor Čekirda. "Tento rok nebude Peter Káčer bicyklovať pre sedem jednotlivcov, prípadne rodín so zdravotným znevýhodnením, ako to bolo doposiaľ, ale až pre desiatich. Nie je to náhoda – Nadácia TA3 si totiž vo februári pripomenula 10 rokov svojej existencie," vysvetlil Čekirda.

Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Cena SMS je 1 euro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok