Vyskúšajte domáce jahodové masky, sú vitamínovou bombou pre pleť

TA3/zm
21.6.2021 08:00

Využite sezónu jahôd naplno a doprajte si ich nielen pre ich skvelú chuť, ale aj pre ich blahodárne účinky na pleť.

Vyskúšajte domáce jahodové masky, sú vitamínovou bombou pre pleť
Pixabay/ cromaconceptovisual

Ak máte prebytok tohto chutného ovocia a nebude vám ľúto, že neskončia vo vašom žalúdku, jahody výborne poslúžia aj ako domáca výživná maska na tvár. Keďže toto ovocie obsahuje z 90 percent vodu, výborne pleť hydratuje, plus je to skvelá dávka vitamínov a minerálov. Červené plody dokonca fungujú aj ako filter slnečných lúčov    

Jahodový peeling

Najjednoduchšia maska na tvár, ktorú si môžete doma z jahôd urobiť, je popučiť ich, rozotrieť na tvár a nechať pôsobiť. Ak máte potrebu niečo pridávať, tak pár kvapiek olivového oleja, aby sa ľahšie rozotierala. Okrem toho, že toto ovocie výborne hydratuje pleť, zrniečka vám poslúžia ako prírodný peeling. 

Aby ste z červených plodov vyťažili čo najviac, nechajte takto pripravenú masku na tvári pôsobiť aspoň 20 minút a potom jemne pleť pomasírujte a opláchnite studenou vodou. Pre silnejší peelingový efekt môžete pridať aj lyžičku kryštálového cukru.

Jahodový peeling Pexels/ mali maeder

Maska s jogurtom

Jahody v kombinácii s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou dokážu zachrániť tvár spálenú od slnka. Na tri jahody stačí čajová lyžička jogurtu či smotany plus lyžička medu a pár kvapiek ľubovoľného pleťového oleja. 

Zmes dobre popučte vidličkou alebo rozmixujte a na štvrťhodinku naneste na vyčistenú tvár. Táto maska pomáha na hydratáciu, takže ju oceníte aj v prípade, že pleť nemáte spálenú, len jej chcete dopriať živiny.

Jahodová maska Pixabay/Kai Vogel

Jahody na dekolt

Ak chcete extra starostlivosť dopriať aj svojmu dekoltu, pripravte si zmes pozostávajúcu zo šťavy popučených jahôd v kombinácii s tvarohom, kyslou smotanou, medom a ovsených vločiek.  Všetky ingrediencie zmiešajte v rovnakom pomere, napríklad po lyžičkách, naneste na dekolt a nechajte 10 minút účinkovať.

Znie to skôr ako kaša na jedenie, ale maska zabezpečí prekrvenú a hydratovanú pokožku dekoltu a oddiali tvorbu vrások vo výstrihu.

Jahodový zábal na vlasy

 Okrem pokožky majú jahody výborný účinok aj na vlasy, preto im pripravte jednoduchý zábal z piatich plodov, polievkovej lyžice kyslej smotany a rovnakého množstva olivového oleja. Zmes naneste na umyté vlasy a asi pol hodiny nechajte pôsobiť pod fóliou. Potom vlasy dôkladne umyte.



zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok