Izrael znovu zaviedol povinnosť nosiť rúška. Objavili sa dve nové ohniská

TA3 TASR
20.6.2021 11:20

Izrael znovu zaviedol povinnosť nosiť rúška v určitých oblastiach, pretože vznikli dve ohniská nákazy koronavírusom na školách. V nedeľu to uviedlo ministerstvo zdravotníctva.

Izrael znovu zaviedol povinnosť nosiť rúška. Objavili sa dve nové ohniská
TASR/AP (ilu)

Rúška sa požadujú vo vnútorných priestoroch aj vonku v oblasti obce Binjamina, južne od Haify, a v meste Modiin-Makkabim-Reut. Opatrenie zaviedli päť dní po tom, čo Izrael zrušil ľuďom povinnosť nosiť rúška, keďže počty nakazených celoštátne klesli.

Avšak v škole v obci Binjamina malo 45 študentov pozitívny test na koronavírus a približne desať nových prípadov infekcie zaznamenali aj v Modiine, nachádzajúcom sa medzi metropolou Tel Aviv a Jeruzalemom. Ohniská v týchto školách súvisia s ľuďmi vracajúcimi sa z ciest v zahraničí a tiež s nákazlivejším variantom koronavírusu delta (indickým), píšu miestne médiá.

Izrael začal pred dvoma týždňami očkovať proti ochoreniu COVID-19 aj tínedžerov vo veku 12 až 15 rokov. Krajina s desiatimi miliónmi obyvateľov začala očkovať obyvateľstvo vlani v decembri. Prvú dávku vakcíny dostalo takmer 5,5 milióna ľudí a úplne zaočkovaných je vyše 5,1 milióna obyvateľov.

V posledných mesiacoch prudko klesli počty nových prípadov a aj prípady závažného priebehu ochorenia - vážne je chorých len 22 ľudí, čo je pokles oproti asi 1200 takýchto prípadov z konca januára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok