NHL: Islanders zdolali Tampu Bay, stav série je vyrovnaný

TA3 TASR
20.6.2021 07:17

Hokejisti New Yorku Islanders zdolali vo štvrtom stretnutí semifinále play off NHL na domácom ľade Tampu Bay Lightning 3:2. Stav série hranej na štyri víťazstvá vyrovnali na 2:2 na zápasy.

NHL: Islanders zdolali Tampu Bay, stav série je vyrovnaný
TASR/AP

V drese "bleskov" sa predstavil slovenský obranca Erik Černák a v 44. minúte si pripísal asistenciu v druhom dueli za sebou, celkovo ôsmu v tohtoročnej vyraďovačke. Islanders viedli po dvoch tretinách 3:0, hostia už len znížili zásluhou kanoniera Braydena Pointa a Tylera Johnsona. 

V úplnom závere mal obrovskú šancu na vyrovnanie obranca Ryan McDonagh, keď brankára Semiona Varlamova oklamal efektnou otočkou, ale jeho bekhendové zakončenie fantastickým spôsobom zastavil tesne pred bránkovou čiarou 2,7 sekundy pred koncom Ryan Pulock a zachránil Islanders víťazstvo. Černák odohral takmer 19,5 minúty, vyslal jednu strelu na bránku a odsedel si dve trestné minúty. Nastúpil s menším "šrámom", ktorý utrpel v predchádzajúcom zápase pri blokovaní strely.

Hrdinom záveru zápasu bol jednoznačne Pulock, keď skvelým zákrokom zabránil jasnému gólu na 3:3. "McDonagh spravil krásnu spin-o-ramu a bránka bola prázdna. Snažil som sa zabrať čo najviac priestoru, aby puk neprešiel za čiaru. Potom som už len počul záverečnú sirénu a chalani na mňa začali skákať. Bol to výborný pocit," povedal pre web nhl.com obranca Pulock, ktorý strelil víťazný gól v prvom zápase.

"Myslím si, že sa každému zastavil dych, keď to videl. Už som si myslel, že puk je v bránke, ale v tom prišiel zázračný zákrok Pulleyho. Nikdy na to nezabudnem," dodal strelec druhého gólu Islanders Mathew Barzal.

Asistencia Černáka

Skóre duelu po bezgólovej prvej tretine otvoril v 26. minúte Josh Bailey, keď prekonal Andreja Vasilevského strelou švihom. V druhej tretine udreli Islanders ešte dvakrát, na 2:0 zvýšil svojím šiestym gólom v play off Barzal a tretí pridal člen štvrtej formácie Matt Martin. "Hrali sme dobre. S výnimkou siedmich, alebo ôsmich minút, keď na nás vybehli, sme boli lepší. Ideme do Tampy za stavu 2:2, rozhodne sa maximálne v troch zápasoch," povedal tréner Barry Trotz.

Hráči Lightning sa po nevydarenej druhej tretine vrhli do útoku a po góloch Pointa (pri jeho góle asistoval Černák) s Johnsonom dostali domácich pod tlak. "Druhá tretina bola strašná. Mesiac idú títo chalani na doraz, dávajú do toho všetko, ale teraz úplne vypustili. 

Treba si uvedomiť, aké dôležité je každé striedanie, každá sekunda zápasu a nemôžete ani na chvíľu poľaviť. Toto je play off. Keby neprišiel ten zákrok na konci, tak by sme ešte teraz asi hrali, ale je jasné, že nestačí hrať 40, ale 60 minút," uviedol tréner Jon Cooper. Tampa v závere odvolala brankára takmer dve minúty pred koncom, ale situáciu jej skomplikovalo vylúčenie Victora Hedmana a po odvolaní brankára sa hralo 5 na 5.

semifinále play off NHL - 4. zápas /na 4 víťazstvá/:
New York Islanders - Tampa Bay 3:2
/stav série: 2:2/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok