Súd prepustil trojicu obvinených z akcie Motorest, ktorá súvisela s diaľničnou spoločnosťou

TA3 TASR
19.6.2021 17:21

Trojicu obvinených z akcie Motorest prepustil Špecializovaný trestný súd v Pezinku zo zadržania na slobodu. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné. Informovala o tom Katarína Kudjáková, hovorkyňa ŠTS.

NAKA ilustračná kukláči 1140px (Pavel Neubauer/TASR)
Pavel Neubauer/TASR

"Sudca pre prípravné konanie ŠTS nevyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na vzatie do väzby troch osôb -  Ing. B.S, Ing. M.K. a Ľ.M.," spresnila Kudjáková. Traja muži sú obvinení zo zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Rozhodnutie nie je právoplatné. "Prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR," dodala Kudjáková.

V rámci akcie Motorest zasahovala Národná kriminálna agentúra v stredu od skorého rána v Bratislavskom a Žilinskom kraji. Policajná akcia súvisela s nehospodárnym nakladaním s majetkom Národnej diaľničnej spoločnosti. Okrem zaisťovania dôkazov a prehliadok viacerých bytových a nebytových priestorov zadržala aj predstaviteľov NDS. V prípade čelí obvineniu celkovo päť osôb pre zločin machinácie pri verejnom obstarávaní v súbehu s obzvlášť závažným zločinom porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok