Angličania remizovali so Škótmi. V tabuľke sú druhí

TA3 TASR
18.6.2021 23:24

Anglickí futbalisti remizovali v piatkovom stretnutí D-skupiny na ME so Škótmi 0:0. "Albión" vo Wembley ohrozil súperovu bránu iba jediný raz.

Angličania remizovali so Škótmi. V tabuľke sú druhí
TASR/AP

Angličania majú po dvoch zápasoch na konte štyri body a sú druhí o skóre za Čechmi. Práve vzájomným súbojom o prvé miesto v tabuľke uzavrú v utorok vo Wembley skupinovú fázu. Škótov čaká v Glasgowe konfrontácia s Chorvátmi, obaja získali zatiaľ jediný bod, víťaz bude mať veľkú šancu postúpiť do osemfinále cez tabuľku tretích tímov.

D-skupina - 1. kolo:
Wembley
Anglicko - Škótsko 0:0
Rozhodovali: Lahoz - Devis, Del Palomar (všetci Šp.), ŽK: McGinn, O'Donnell (obaja Škót.)
zostavy:
Anglicko: Pickford - James, Stones, Mings, Shaw - Rice, Phillips - Foden (63. Grealish), Mount, Sterling - Kane (74. Rashford)
Škótsko: Marshall - McTominay, Hanley, Tierney - O'Donnell, McGinn, Gilmour (76. Armstrong), McGregor, Robertson - Dykes, Adams (86. Nisbet)

Škóti sa súpera nezľakli a už v úvode pohrozili. Na pravej strane krátkymi prihrávkami vyšachovali anglických obrancov, O'Donnell prízemným centom našiel osamoteného Adamsa, ten však zvnútra šestnástky trafil iba Stonesa. Škóti začali sympaticky, ale bližšie k otváraciemu gólu boli domáci. Mount zahral rohový kop, no Stones trafil iba žrď. Úvod zápasu bol najmä o boji v strede ihriska, Škóti hrozili zo štandardiek, Angličania trpezlivo vyčkávali na svoju šancu. Tá však prišla na druhej strane, v 30. minúte Tierney nacentroval na vzdialenú žrď a proti O'Donnellovmu parádnemu voleju musel zasiahnuť Pickford. Anlgičania sa snažili zaskočiť hostí prekvapujúcimi oblúčikmi za obranu, no Foden ani Sterling nedosiahli na loptu.

"Albión" vstúpil do druhého polčasu podstatne aktívnejšie. Už po pár sekundách musel Tierney odvrátiť Shawovu prihrávku do vápna na Kanea, vzápätí Fodena na poslednú chvíľu predskočil jeden z obrancov a pri Mountovej ďalekonosnej strele sa blysol Marshall. Bol to vôbec prvý anglický pokus na bránu. Angličania však v tlaku nepokračovali, loptu držali na svojich kopačkách, ale zväčša na svojej polovici.

Škóti stavili na protiútoky, po jednom z nich sa ocitol v dobrej šanci Adams, ale v šestnástke mal problémy so spracovaním a v prehustenom priestore už nedokázal zakončiť. Angličania potom nakrátko zavreli súpera pred jeho šestnástku, ich obliehanie však narážalo na obetavosť Škótov. Tí mohli umlčať Wembley v 62. minúte, keď po rohu hlavičkoval Dykes, jeho sľubný pokus však zablokoval James. Angličania mali územnú prevahu, ale ich ofenzíva bola jalová. Striedajúci Grealish síce priniesol určité oživenie, no do vápna smerovalo minimum dobrých prihrávok. V závere už ani jeden tím neprejavil výraznejšiu snahu a duel dohrali bez gólov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok