Rezort vnútra hľadá náhradu za Szabóa. Vyhlásil výberové konanie

TA3 TASR
17.6.2021 22:30

Ministerstvo vnútra SR vyhlásilo vo štvrtok výberové konanie na post riaditeľa Úradu inšpekčnej služby. Uchádzači sa môžu prihlásiť do konca júla. Informoval o tom tlačový odbor rezortu vnútra.

Rezort vnútra hľadá náhradu za Szabóa. Vyhlásil výberové konanie
TASR/Jaroslav Novák

Podrobnosti o podmienkach účasti vo výberovom konaní zverejnil rezort na svojej webovej stránke.

 "Od uchádzača o kreslo šéfa inšpekčnej služby sa okrem bezúhonnosti vyžadujú najmenej desaťročné skúsenosti v službe kriminálnej polície alebo v inšpekčnej službe, prípadne väzenskej a justičnej stráže alebo prokurátorská prax v trestnom konaní a tiež najmenej päťročná riadiaca prax v niektorej z týchto oblastí," spresnil tlačový odbor.

Uchádzačov bude posudzovať komisia vytvorená zo zástupcov ministerstva vnútra, polície, inšpekcie, generálnej prokuratúry, policajnej akadémie a zo zástupcov odborov. Miesto v komisii budú mať aj rezorty spravodlivosti a financií.

Vedením Úradu inšpekčnej služby je v súčasnosti poverený Peter Scholtz. Vláda v stredu (16. 6.) odvolala z funkcie riaditeľa Adriána Szabóa, ktorý inšpekciu viedol od roku 2018. Dôvodom jeho odvolania bolo obvinenie za zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom prijímania úplatku, za čo je v súčasnosti väzobne stíhaný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok