Sulík: Koalícia stojí za premiérom, pri prípadnom odvolávaní vystúpim v pléne

TA3 TASR
17.6.2021 18:29

Opozícia pri pokuse o odvolávanie premiéra Eduarda Hegera zistí, že celá koalícia stojí za premiérom. Vyhlásil to minister hospodárstva Richard Sulík s tým, že rád vystúpi v pléne Národnej rady SR pri jeho prípadnom odvolávaní.

Sulík: Koalícia stojí za premiérom, pri prípadnom odvolávaní vystúpim v pléne
TASR/Martin Baumann

Príijemný impulz

Podľa Sulíka je absolútne vylúčené, že by Heger odvolávanie neustál. Podanie návrhu na vyslovenie nedôvery premiérovi avizujú poslanci okolo expremiéra Petra Pellegriniho.

 "Nám to padne dobre, bude to príjemný impulz zvonka, aby sme držali pokope," reagoval Sulík na to, že opozícia chce odvolávať Hegera. Budú podľa neho prekvapení, ako jednotne sa bude koalícia prezentovať.

Sulík povedal, že pri pokuse o odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca nevystúpil, pretože sa nemieša do bezpečnostných tém, nemal preto čo povedať. "Nepoznám tých aktérov, nesledujem to," dodal. Pri návrhu na vyslovenie nedôvery Hegerovi vystúpi podľa svojich slov rád a dobre sa na vystúpenie pripraví. Dodal, že Heger robí dobrú robotu. "Je dosť neobvyklé ísť odvolávať premiéra, ktorý ešte nie je 100 dní vo funkcii," vyhlásil vo štvrtok pred novinármi.

Vláda zlyháva vo všetkých rezortoch

Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej by sa odvolával Heger, plánujú poslanci okolo Pellegriniho podať v najbližších dňoch. Urobiť tak však mienia ešte pred letnými dovolenkami poslancov. Pellegrini pripomenul, že vláda zlyháva vo všetkých rezortoch a takto zle krajinu neriadila žiadna garnitúra v histórii. 

Odvolaním Hegera by podľa neho padla celá vláda. Pellegrini skonštatoval, že nemá zmysel odvolávať jednotlivých ministrov, a preto musí padnúť celá vláda.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok