Tisícky žien sa zhodli na tom, čo hľadajú v partnerovi. Plná peňaženka ani svaly to nie sú

TA3/zm
18.6.2021 08:00

Otázka, čo ženy hľadajú pri výbere partnera už á konečne svoju odpoveď. Prieskum ukázal, že nežnejšie pokolenie dáva pri hľadaní svojej polovičky prednosť povahovým kvalitám pred hmotným zabezpečením či výzorom.

Tisícky žien sa zhodli na tom, čo hľadajú v partnerovi. Plná peňaženka ani svaly to nie sú
Pixabay/S. Hermann & F. Richter

Štúdia Gottingenskej univerzity urobila veľký prieskum do ženského sveta na skutočne silnej vzorke. Podrobný dotazník dali vedci vyplniť až 64 tisíckam žien. Pýtali sa ich na priebeh celého vzťahu, od začiatku do konca. Počnúc charakteristickými črtami, ktoré zohrávajú rolu pri výbere opačného pohlavia, až po budúcnosť a prípadné založenie rodiny. 

Hmotné veci prehrávajú

Zjednodušene by sa dalo povedať, že pri výbere partnera dámy hľadia na všetko, čo sa nedá uchopiť, teda hmotné veci idú spočiatku bokom. Prvé tri priečky obsadili povahové črty. 

Až 88,9 percenta dám si najviac pri budovaní vzťahu zakladá na povahovej zhode, teda na tom, aby si pri mužovi cítili dobre a samy sebou. Druhé miesto s 86,5 percentami obsadili vlastnosti ako podpora a láskavosť, ktoré zavážia vo vzťahu z dlhodobého hľadiska. V tesnom závese sa na treťou mieste umiestnila inteligencia, a to so 72,3 percentami. 

Ak by ste v rebríčku hľadali výzor, stav bankového konta alebo celkovo hmotné zabezpečenie, hľadali by ste márne. Čo sa týka fyzickej stránky, viac ako na vypracovanej mužskej postave ženám záleží na dobrých očiach a milom úsmeve. Stav financií neriešia tiež, pokiaľ sú splnené podmienky z prvých troch priečok ankety, teda vzžajomna podpora, úcta a prajnosť. 

Rodina zaváži

Tieto vlastnosti vypovedajú skôr o prvotnej fáze vzťahu, keď stojíte na jeho začiatku. Do budúcna však ženské pokolenie uvažuje najmä o otázke rodiny. Skoro polovica, až 46,1 percenta uviedla, že rozdielne názory na potomstvo by pre ne boli dôvodom, prečo do vzťahu nevstupovať.  

Ak by ste v rebríčku hľadali výzor, stav bankového konta alebo celkovo hmotné zabezpečenie, hľadali by ste márne. Čo sa týka fyzickej stránky, viac ako na vypracovanej mužskej postave ženám záleží na dobrých očiach a milom úsmeve.

Témy: Prieskum
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok