Ako sa stravovať v letných mesiacoch

TA3
18.6.2021 11:10

Ideálne je na leto zmeniť nielen šatník ale aj svoj jedálniček. Stravovanie v letných mesiacoch má svoje špecifiká, ktoré charakterizuje horúce počasie a zvýšený pobyt na slnku. Svoje radí spísala nutričná koučka Zuzana Líšková.

Ako sa stravovať v letných mesiacoch
Zuzana Líšková

Svoje rady nám spísala nutričná koučka Zuzana Líšková

Určite to poznáme aj my, že v lete nám prirodzene viac chutia čerstvé šaláty ako mastnejšie ťažko stráviteľné jedlá. Naše telo nepotrebuje toľko energie ako v chladných mesiacoch, prirodzene si žiada stravu zloženú z čerstvej zeleniny, ľahko stráviteľných bielkovín a sezónneho ovocia.

Pobyt na slnku nám na jednej strane pomáha dopĺňať vitamín D a na druhej strane naše telo spotrebuje viac vitamínov, minerálov, antioxidantov a vody.

Leto je ideálne obdobie na redukciu hmotnosti. Dôsledkom tepla nepociťujeme častý hlad, ľahko sa nám dodržiava zvýšený pitný režim, s chuťou konzumujeme ľahké jedlá a oveľa ľahšie zameníme obľúbený dezert za svieže ovocie alebo ovocnú dreň.

Z čoho by sa mal skladať náš letný jedálniček? V lete by sme mali konzumovať listové šaláty a sezónu zeleninu v kombinácii s rôznymi ľahko stráviteľnými bielkovinami ako sú hydina, ryby, ľahké syry, tofu a strukoviny. Ako dezert je výborné dať si každý deň čerstvé ovocie prípadne ľahké letné ovocné dezerty, čerstvé šťavy a smoothie.

Témy: Dezert
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok