V Poľsku zadržali 12 členov gangu. Údajne pašovali zbrane zo Slovenska

TA3 TASR
17.6.2021 15:38

Poľská polícia zadržala vo štvrtok 12 ľudí v súvislosti s pašovaním zbraní. Počas razií tiež zhabala 96 kusov strelných zbraní, informoval európsky policajný úrad Europol, podľa ktorého mal kriminálny gang pašovať zbrane zo Slovenska do Poľska, Ruska a na Ukrajinu.

NAKA kukláči 1140px (TASR)
TASR

Polícia razie vykonala v spolupráci s Europolom, poľskou pohraničnou strážou a poľskou agentúrou pre vnútornú bezpečnosť. Všetkých 12 zadržaných – poľských občanov vo veku 32 až 60 rokov – už obvinili v súvislosti so zapojením do nelegálnej kriminálnej organizácie.

Počas domových prehliadok v Svätokrížskom a Lodžskom vojvodstve v strednej časti Poľska polícia zaistila 96 kusov strelných zbraní vrátane revolverov, pištolí, automatických pušiek a ručných guľometov. Úrady tiež zhabali niekoľko tisíc kusov munície rozličného kalibru a jeden ručný granát, priblížil Europol.

Okrem zbraní polícia tiež zaistila hotovosť v hodnote viac ako 50.000 eur, 14 rastlín konope a malé množstvo amfetamínu.

Štvrtkové razie sú súčasťou širšieho vyšetrovania vedeného poľskou pohraničnou strážou, ktorá za posledné dva roky zaistila takmer 200 strelných zbraní a zhruba 2700 kusov munície. Vyšetrovanie tiež vyústilo do zatknutia ďalších 15 osôb – deviatich Ukrajincov, piatich Poliakov a jedného Rusa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok