Nadal nebude štartovať na olympiáde v Tokiu, vynechá aj Wimbledon

TA3 TASR
17.6.2021 14:43

Španielsky tenista Rafael Nadal sa nezúčastní na olympijských hrách v Tokiu a nebude štartovať ani na blížiacom sa grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

"Rozhodol som sa nezúčastniť sa na tohtoročnom Wimbledone a na olympijských hrách v Tokiu. Takéto rozhodnutie nie je nikdy ľahké urobiť, ale počúvam moje telo a po diskusii s mojim tímom som presvedčený, že je to správne rozhodnutie," napísal Nadal na svojom twitterovom účte.

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión prehral minulý týždeň v semifinále Roland Garros s Novakom Djokovičom. Vo Wimbledone predtým triumfoval v rokoch 2008 a 2010, má zlato vo dvojhre z OH 2008 v Pekingu a vo štvorhre z OH 2016 v Riu de Janeiro.

Nadal sa podľa vlastných slov nedokáže po náročnej antukovej sezóne dostať včas do optimálnej kondície a iba dvojtýždňová prestávka medzi Roland Garros a Wimbledonom mala na jeho rozhodnutie rovnako vplyv. "Cieľom je predĺžiť si kariéru a pokračovať v tom, čo ma teší, to znamená naďalej súťažiť na najvyššej úrovni," povedal Nadal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok