Deti ani zvieratá by v rozpálenom aute nemali byť bez dozoru, pripomína polícia

TA3 TASR
17.6.2021 13:43

Deti ani domáci miláčikovia by nikdy nemali ostávať v aute bez dozoru. Obzvlášť počas horúcich dní, keď môže teplota v aute dosiahnuť až 50 stupňov Celzia. Polícia na to opätovne upozorňuje v rámci kampane Nezabudni na mňa v aute!. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

parkovanie Bratislava parkovisko autá 1140 px (SITA/Marián Peiger)
SITA/Marián Peiger

„Kampaňou Nezabudni na mňa v aute! už štvrtý rok pripomíname, aké nebezpečenstvá hrozia pri ich ponechaní v rozhorúčenom aute, ako aj rady a tipy, ako ich nezabudnúť v aute. Jedným z nich je aj umiestnenie letáčika s názvom kampane na viditeľné miesto v aute, aby pri opustení auta pripomenul rodičom, že v ňom nie sú sami,“ uviedla hovorkyňa s tým, že polícia bude letáky rozdávať najmä na parkoviskách nákupných centier, kúpalísk či nemocníc po celom Slovensku.

Tento rok polícia pripravila rozhovory s forenzným psychológom Martinom Gronským, ktoré bude postupne uverejňovať na sociálnej sieti. Psychológ bude hovoriť o tom, ako sa nenechať stiahnuť do stereotypu dňa, ale naopak, sústrediť sa na to, že je životu nebezpečné nechať v rozhorúčenom aute dieťa a aké to môže mať následky na psychike príbuzných.

„Zabudnúť dieťa v aute je ako zabudnúť na seba. Je to indikátorom toho, že sme vlastne mimo reality, pohltení každodennými povinnosťami a starosťami. Doba, ktorú žijeme, je zložitá, vyžaduje najmä koncentráciu na seba samého. Dieťa žije v intimite svojich rodičov, ktorých považuje za múdre a autority a bezhranične im dôveruje. Dieťa cíti, keď má autorita toho priveľa, nebude im chcieť pridávať, a tak zostane tichučko trpieť,“ priblížil psychológ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok