Imigranti, epidémie a Gyurcsány. Orbán pomenoval hrozby pre Maďarsko

TA3 TASR
17.6.2021 12:44

Popri epidémiách a prisťahovalectve je pre Maďarsko najväčšou hrozbou to, že sa expremiér Ferenc Gyurcsány dostane blízko k moci, vyhlásil predseda maďarskej vlády Viktor Orbán na výjazdovom rokovaní parlamentných frakcií strán vládneho bloku Fidesz-KDNP v Debrecíne.

Viktor Orbán 1140 px (SITA/Branislav Bibel)
SITA/Branislav Bibel

Najlepšia zaočkovanosť

Podľa informácií internetového vydania denníka Magyar Nemzet premiér o koronavírusovej pandémii povedal, že vyvolala popri zdravotnej kríze hospodársku i sociálnu krízu, pretože zasiahla aj klasické ľudské vzťahy.

Orbán vyjadril presvedčenie, že Maďarsko túto trojitú krízu riešilo na svetovej i európskej úrovni mimoriadne dobre. Podčiarkol, že zaočkovanosť je v Maďarsku v rámci Európy najlepšia. Ekonomika podľa jeho slov vďaka úspešnému programu očkovania mohla byť opäť naštartovaná o poldruha mesiaca skôr oproti iným krajinám Európskej únie.

Varovanie pred Gyurcsánym

K parlamentným voľbám v roku 2022 ministerský predseda podotkol, že opozičné primárne voľby kandidáta na post predsedu vlády sú iba divadlom, za ktorým stojí expremiér Ferenc Gyurcsány. "Úlohy rozdeľuje Gyurcsány, on má všetko v rukách, nezabudnite na to," povedal Orbán, ktorý dôrazne varoval, že ak sa Gyurcsány vráti k moci, tak ľavica zvýši daňové zaťaženie najmä rodín s deťmi, vpustí do krajiny migrantov a umožní rast režijných nákladov domácností.

Hlavnou témou schôdzky frakcií bloku Fidesz-KDNP je oživenie ekonomiky po pandémii koronavírusu. Okrem rokovaní o oživení hospodárstva zhodnotia frakcie aj epidemiologické opatrenia vlády, majú diskutovať o rozhodnutiach parlamentu schválených v rámci jarnej schôdze zákonodarného zboru a pripravia sa aj na jesenné zákonodarné úlohy, povedal predseda parlamentnej frakcie Fideszu Máté Kocsis.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok