FOTO Snovú róbu pre riaditeľku Krištáľového krídla Katarínu Srkala navrhol Boris Hanečka

TA3
17.6.2021 12:33

Boris Hanečka patrí k najväčším módnym vizionárom súčasnej slovenskej módy. Z jeho módnej dielne pochádzajú aj šaty pre riaditeľku Krištáľového krídla Katarínu Srkala. Nahliadnite s nami do kreatívneho procesu módneho návrhára, ktorý je zároveň členom poroty Krištáľového krídla v kategórii Výtvarné umenie.

Snovú róbu pre riaditeľku Krištáľového krídla Katarínu Srkala navrhol Boris Hanečka
Archív Krištáľové krídlo

S vyštudovanou Vysokou školou výtvarného umenia na Katedre odevnej tvorby sa z Borisa Hanečku veľmi rýchlo stal uznávaný módny návrhár. Jeho tvorba sa plynule odvíja cez ideové vrstvy jeho odevov. Tie ho okrem móla zaviedli aj ku kostýmovej tvorbe vo filme, no hlavne v opere. Vytvoril kostýmy napríklad pre inscenáciu Turandot pre Národnú Operu v Prahe. Dokonale pracuje so ženskou siluetou a líniou, pričom podčiarkuje silu každej ženy, hlavy štátu nevynímajúc.

V horúci júnový deň sme sa stretli v historickej bratislavskej vile pod Slavínom, kde má Boris Hanečka svoj ateliér spolu s charizmatickou umelkyňou Soňou Michalákovou. Už od príchodu bola v tomto priestore citeľná umelecká atmosféra a to módne “čaro”, ktoré je na Slovensku cítiť v tejto hustote málokedy. Príchodom riaditeľky Krištáľového krídla Kataríny Srkala sa spustil kreatívny proces prvej skúšky šiat pripravovaných len pre 24. ročník galavečera Krištáľového krídla.

Biele večerné šaty s bohatou sukňou áčkového strihu a výrazným pásom zvýrazňujúce ženskosť nositeľky, zároveň svojou belosťou poukazujú na filozofiu podujatia Krištáľové krídlo, ktoré patrí ľuďom, ktorí sa neboja osobitosťou, tvorivosťou, talentom a umeleckým cítením vyčnievať z davu a zostať pritom ľudskými - anjelmi na zemi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok