Matovičovci nemajú problém rešpektovať dohodu o predsedovi NKÚ

SITA
18.10.2012 11:34

Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) nemajú podľa predsedu strany Igora Matoviča problém naďalej rešpektovať dohodu opozičných strán na obsadení funkcie predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), ak prídu s kvalitným kandidátom.

Matovičovci nemajú problém rešpektovať dohodu o predsedovi NKÚ
SITA

„Dnes nám jedného predstavili,“ povedal Matovič pre agentúru SITA po stretnutí s kandidátom SaS Vladimírom Klimešom. Zároveň však dodal, že dohoda bola aj o nominantovi SaS Kamilovi Krnáčov. „Dohodli sme sa, že ho všetkými desiatimi podporíme, čo sme aj urobili,“ povedal

Poslanecký klub OĽaNO si v minulosti vypočul Krnáča a dnes Klimeša. „Máme s čím porovnávať. Môžeme si urobiť obraz, či je lepší ako Krnáč. Vyhodnotíme si to, vymeníme si pocity a skúsime zvážiť, či toto je kľúčový človek na dôležitom poste,“ povedal Matovič.

Podľa Klimeša v klube OĽaNO bola konštruktívna debata. „Žiadne námietky neboli vznesené proti mojej osobe,“ povedal pre agentúru SITA. Iné poslanecké kluby záujem stretnúť sa s ním neprejavili. Obyčajní ľudia si Klimeša podľa Matoviča pozvali preto, lebo nechcú byť len cvičenými opičkami, ktoré slepo zahlasujú za niekoho, koho nepoznajú.

Voľbu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) predseda parlamentu Pavol Paška nezaradil na októbrovú schôdzu národnej rady, o novom šéfovi inštitúcie budú poslanci pravdepodobne rozhodovať až v decembri. Doterajší opozičný kandidát na post predsedu NKÚ Kamil Krnáč nezískal na uplynulých schôdzach v dvoch tajných voľbách dostatočný počet hlasov. Novým kandidátom, ktorého predstavila SaS, je Vladimír Klimeš. Smer-SD síce slovami predsedu Roberta Fica podporuje, aby šéfa NKÚ navrhla opozícia, zahlasuje ale iba za kandidáta, za ktorým budú stáť všetky opozičné subjekty. Krnáč mal formálne podporu všetkých opozičných poslaneckých klubov, nezískal však všetky opozičné hlasy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok