Nehody kolobežkárov pribúdajú. Polícia apeluje na zodpovedné správanie

TA3 TASR
16.6.2021 16:29

Za uplynulých päť dní zaznamenala polícia v Trnavskom kraji tri nehody s účasťou jazdcov na elektrických kolobežkách. Najnovšie podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej skončil na čelnom skle auta 15-ročný chlapec z Trnavy.

Nehody kolobežkárov pribúdajú. Polícia apeluje na zodpovedné správanie
TASR/KR PZ v Trnave

Preletel cez kapotu auta

“Príčinou nehody malo byť údajne slnko, ktoré chlapca pri nehode oslnilo. Pri jazde po trnavských uličkách mesta nezvládol pre to riadenie a prednou časťou narazil rovno do zaparkovaného auta Citroen C5. 

Pri nehode preletel cez kapotu auta a narazil hlavou do čelného skla. Privolaní záchranári mu okamžite poskytli prvú pomoc a previezli ho do trnavskej nemocnice. Rozsah zranení zatiaľ nie je známy. Škoda spôsobená nehodou bola odhadnutá na 1200 eur. Policajti podrobili mladého vodiča dychovej skúške, ktorá bola negatívna,” informovala Linkešová.

Upozorňujú na bezpečné používanie

Podobnú nehodu riešili policajti aj v nedeľu (13. 6.) v Jaslovských Bohuniciach, časti Paderovce. Tam 19-ročný mladý muž podobným spôsobom narazil s elektrokolobežkou do odstaveného auta. “Našťastie sa pri tejto nehode nikomu nič vážne nestalo a kolíziu riešili policajti nakoniec ako škodovú udalosť,” dodala hovorkyňa. Polícia hľadá svedkov oboch kolízií.

Polícia dôrazne upozorňuje, aby sa kolobežkári správali na verejnosti maximálne zodpovedne. Používať elektrické kolobežky by mali iba tí, ktorí si mimo frekventovaných miest vopred vyskúšali techniku jazdy, kolobežku majú maximálne pod kontrolou a ovládajú pravidlá cestnej premávky. 

“Zároveň žiadame rodičov, aby poučili svoje deti a v záujme ich zdravia a života im vysvetlili pravidlá ich bezpečného používania,” uviedla Linkešová.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok