Na najvyššom súde neuspel. Bödör ostáva vo väzbe

TA3 TASR
16.6.2021 15:04

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör zostáva naďalej vo väzbe. Najvyšší súd SR v stredu zamietol jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu a tiež žiadosť o nahradenie väzby. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová. Bödör je vo väzbe z kolúznych a preventívnych dôvodov.

Norbert Bödör
TASR/Martin Baumann

"Senát 2T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného Ing. Norberta B. proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 27. mája 2021, ktorým bola zamietnutá jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu, ako aj jeho žiadosti o nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka a prijatím peňažnej záruky," uviedla hovorkyňa s tým, že senát Najvyššieho súdu SR dospel k záveru o správnosti uvedeného rozhodnutia.

Išlo o prvú žiadosť Norberta Bödöra o prepustenie z väzby od jeho minuloročného zadržania v kauze Dobytkár. Vo väzbe je od 9. júla 2020, keď o tom rozhodol Najvyšší súd SR. Koncom marca tohto roka súd rozhodol, že Norbert Bödör ostane vo väzbe do 1. septembra 2021. Väzobne stíhaní sú aj spoluobvinení Peter K. a Ľubomír P.

V rámci akcie Dobytkár do polovice júla 2020 Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok