Kočnera označil Bárdy za matadora súdov, napriek tomu pôsobil rozrušene

TA3 TASR
16.6.2021 13:23

Keď Najvyšší súd SR oznámil rozhodnutie o odvolaniach v kauze vraždy Kuciaka a Kušnírovej, zavládlo obrovské uvoľnenie. Atmosféru na súde takto komentoval Peter Bárdy, šéfredaktor portálu Aktuality, kde zavraždený Ján Kuciak pracoval.

Ostro sledovaný súd v kauze Kuciak sa začal. Kočner prišiel, Zsuzsová nie
TASR/Jaroslav Novák

Opäť na začiatku

Bárdy označil rozhodnutie súdu za ohromnú správu. "Sme na začiatku, ale napriek tomu sme sa posunuli," povedal Bárdy v relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo. Na rodinných príslušníkoch zavraždených mladých ľudí je podľa neho cítiť únavu a po deviatich mesiacoch čakania boli nervózni. Isté známky rozrušenia sa však podľa Bárdyho prejavili aj na Marianovi Kočnerovi. Alena Zsuzsová na súde chýbala.

"Akákoľvek príležitosť vidieť Kočnera je pre mňa skôr trestom," vyjadril sa Bárdy. Na súdoch je podľa neho Kočner matadorom. Vie presne, ako sa má správať a nevidno na ňom žiadne emočné pohnutie. Tentokrát však prejavoval nervozitu, opísal Bárdy. Podľa svojich slov sa na tom zhodol s právnym zástupcom Zlatice Kušnírovej, Romanom Kvasnicom.  

Deti sa už brániť nemôžu

Zlatica Kušnírová sa na Exprese vyjadrila, že namiesto radosti plakala od úľavy. "Chvalabohu, dopadlo to pre nás dobre," zhodnotila. Rodičia podľa nej musia bojovať, keďže ich deti sa už nemôžu brániť.

Najvyšší súd SR v utorok zrušil rozsudok Špecializovaného trestného súdu zo septembra 2020, ktorým boli v kauze Kuciak spod obžaloby oslobodení Marian Kočner aj Alena Zsuzsová. Vec vrátil späť na ŠTS tomu istému senátu. Zároveň uznal obžalovaného Tomáša Szabóa za vinného v prípade vraždy podnikateľa Petra Molnára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok