Prieskum MVK: SDKÚ oslabilo, Smer naďalej dominuje

SITA, TA3
18.10.2012 10:50

Slovenská demokratická a kresťanská únia-Demokratická strana by sa podľa aktuálneho prieskumu verejnej mienky agentúry MVK nedostala do parlamentu. V októbri dostali Frešovci 4,8 percenta hlasov respondentov.

Agentúra MVK sa od 5. do 11. októbra pýtala reprezentatívnej vzorky 1 133 respondentov. Voľby by vyhral s veľkým náskokom Smer-SD, ktorý v prieskume získal rovných 40 percent hlasov, teda 79 mandátov. Na druhom mieste skončili Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) s 9,1 percenta, takže v parlamente by ich reprezentovalo 18 poslancov. Tretia priečka patrí KDH, ktorému by hlasy odovzdalo 8,4 percenta opýtaných. V NR SR by tak mali 16 kresiel.

Strana Most-Híd by podľa prieskumu dostala 7,3 percenta hlasov a mala by 14 zákonodarcov. Nová väčšina Daniela Lipšica skončila s rovnakým výsledkom ako SaS - podľa októbrového prieskumu by ich volilo 5,8 percenta opýtaných. Obe strany by tak v parlamente zastupovalo po 12 poslancov.

Pred bránami parlamentu by okrem SDKÚ-DS skončili aj SMK (4,5 percenta), SNS (4,2 percenta), ĽS Naše Slovensko (1,9 percenta), ĽS-HZDS (1,4 percenta), 99% - občiansky hlas (1,2 percenta) aj Zmena zdola (0,3 percenta). Iné politické subjekty by získali 5,3 percenta hlasov.

Na otázku "Ak by sa predčasné voľby do Národnej rady SR konali už dnes, ktorej strane by ste odovzdali svoj hlas?" uviedlo 10,3 percenta respondentov, že by sa na voľbách určite nezúčastnili a ďalších 18 percent nevedelo, či by sa zúčastnili, resp. koho by v nich podporili. Agentúru SITA informoval Pavel Haulík z agentúry MVK

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok