Pekarík bude fit, proti Švédom nastúpi. Očakáva náročnejšiu prekážku

TA3 TASR
16.6.2021 12:09

Pre narazený sval nedohral víťazný duel s Poľskom, ale proti Švédom bude fit. Pravý obranca slovenskej futbalovej reprezentácie Peter Pekarík očakáva od druhého súpera SR v E-skupine EURO 2020 ešte náročnejšiu prekážku akou boli Poliaci.

Pekarík bude fit, proti Švédom nastúpi. Očakáva náročnejšiu prekážku
TASR/Martin Baumann

Prvé víťazstvo bolo senzačné

Zadák Herthy Berlín hral v prvom súboji do 79. minúty, potom ho musel vystriedať Martin Koscelník. "Striedal som pre narazený stehenný sval, keď som v prvom polčase dostal silný náraz. V druhom polčase mi to dosť stuhlo a nedalo sa s tým dobre pokračovať, nemohol som šprintovať. Radšej sme zvolili striedanie. Dá sa povedať, že každým dňom sa to zlepšuje a do piatka to bude opäť stopercentné," vysvetlil situáciu Pekarík.

Pekarík označil prvé slovenské víťazstvo v úvodnom zápase na veľkom turnaji za senzačné: "Keď to porovnám s JAR či Francúzskom, tam sme do šampionátu nevstúpili optimálne. Teraz je to iné, vstúpili sme výhrou nad favoritom a silným súperom a víťazstvo chutilo fantasticky. Atmosféra bola veľmi odhodlaná a cítil som nadšenie a obrovskú energiu z celého tímu. Ale uvedomujeme si, že nás čakajú ešte dva ťažké zápasy a keď chceme postúpiť, musíme ten najbližší so Švédskom zvládnuť." 

Stopercentná koncentrácia

Tridsaťštyriročný obranca na stredajšom mediálnom termíne národného tímu avizoval, že tím sa už naplno koncentruje na škandinávskeho oponenta. A ten bude podľa Pekaríkovho názoru ešte ťažší ako boli "bialo-czerwoni". 

"Deň sme sa 'poradovali', oddnes je už stopercentná koncentrácie na Švédsko. Je to súper, ktorý má veľmi skúsené mužstvo, sú dlho pokope. Sú veľmi vyvážení a nás čaká naozaj veľmi náročný súper, možno ešte ťažší ako Poľsko. Musíme sa pripraviť," opísal očakávania Pekarík.

Pekarík si v televízii nenechal ujsť ani prvý duel "troch koruniek" v Seville: "Videl som na Švédoch, že je to veľmi húževnatý tím, veľmi obetavý. Proti Španielsku to bolo vidieť, Španieli mali držanie lopty 85 percent proti 15 a Švédi mali dve obrovské šance. Majú vhodné typy hráčov na zabezpečenú defenzívu a vyrážajúcich do nepríjemných protiútokov. Aj kvalifikáciu zvládli bez väčších problémov. Musíme sa naozaj dobre pripraviť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok