Mlieko, krém alebo olej? Poznáme výhody a nevýhody opaľovacích prípravkov

TA3/zm
17.6.2021 16:00

Používať prípravok na opaľovanie je samozrejmosťou, ale ako si vybrať z toho množstva? Mlieka, krémy, gély, spreje či oleje – je toho toľko, až sa strácate. My však poznáme plusy a mínusy každého z nich, na základe čoho si ľahšie vyberiete.

Mlieko, krém alebo olej? Poznáme výhody a nevýhody opaľovacích prípravkov
Pexels/Mikhail Nilov

Prvá podstatná informácia je, že nezáleží na konzistencii opaľovacieho prípravku, najzásadnejší je vysoký faktor a jeho opakované nanášanie na pokožku počas pobytu na slnku. To, či si vyberiete hutnejší krém alebo jednoducho rozotierateľný olej je už potom v zásade len a len na vás. Takto sa však zorientujete v rozdieloch. 

Krém a mlieko na opaľovanie

Opaľovacie krémy majú zvyčajne hutnejšiu konzistenciu, čo je práve dôvod, prečo si ich vyberiete alebo naopak. Ten, kto je ich fanúšikom, najčastejšie volí krém práve pre pocit hrubšej vrstvy opaľovacieho prípravku, a tým aj dojem väčšej ochrany. Pravdou však je len to, že vďaka krému najlepšie vidíte, kde na tele ste už natretí dostatočne, a kde ešte treba pridať. 

To je aj dôvod, prečo sa krémy na opaľovanie najčastejšie používajú pri výrobkoch pre deti. Ak máte ratolesti viete, že neobsedia, tešia sa do vody, ale ako rodič chcete mať istotu, že sa nespália. Pri kréme to ľahko zbadáte. Treba však mať trpezlivosť, pretože aplikácia trvá o niečo dlhšie, než je to pri mlieku či oleji.

Opaľovanie Beiersdorf

Opaľovacie mlieko je obľúbené práve pre jeho rýchle rozotieranie. Odhadnúť však, či ste si dali dostatočne hrubú vrstvu je náročnejšie. Druhým negatívom je niekedy pocit mastnej pokožky. 

Opaľovací sprej či olej

Produkty na opaľovanie v spreji si našli v posledných rokoch silnú fanúšikovskú základňu, keďže sa jednoducho nielen rozotierajú, ale dosiahnete nimi napríklad aj na chrbát alebo iné nedostupnejšie časti tela. Zvyčajne je prípravkom v spreji olej, tie však dostanete kúpiť aj v tekutej forme. Plusy a mínusy pri oboch sú v zásade rovnaké. Jednoduchá aplikácia, krásne lesklá pokožka. S tým ale prichádza aj negatívum. Ak ste na pieskovej pláži, zrniečka sa vám lepia na pokožku. A ak sa oblečiete skôr, ako olej vsiakol, môže zanechať fľaky na oblečení.    

 

Témy: Pokožka
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok