Kuciakovci sú s verdiktom spokojní. Veria, že Špecializovaný súd rozhodne spravodlivo

TA3 TASR
15.6.2021 19:17

Rodiny zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vnímajú utorkové rozhodnutie Najvyššieho súdu SR ako víťazstvo spravodlivosti na Slovensku. S rozhodnutím sú spokojní. Veria, že Špecializovaný trestný súd rozhodne vo veci spravodlivo.

Kuciakovci sú s verdiktom spokojní. Veria, že Špecializovaný súd rozhodne spravodlivo
TASR/Jaroslav Novák

 "Nakoniec som rada, že spravodlivosť zvíťazila. Je to taký prvý výkrik do tmy pre spravodlivosť na Slovensku. Nielen pre naše dve deti, ale aj pre budúce generácie i pre novinárov, aby sa nebáli písať," skonštatovala matka zavraždenej Zlatica Kušnírová. Zároveň uviedla, že je odhodlaná bojovať ďalej a verí, že ŠTS "rozhodne lepšie".

Jozef Kuciak, otec zavraždeného novinára, vníma rozhodnutie NS SR ako zadosťučinenie. "Konečne spravodlivosť zvíťazila. Verím, že to zdarne dokončíme pred ŠTS," skonštatoval. Dúfa, že budúce rozhodnutie Špecializovaného súdu bude spravodlivejšie. "Ja by som to už nezvládol, keby sa to malo všetko začať od začiatku," povedal.

Najvyšší súd v utorok zrušil rozsudok Špecializovaného trestného sädu zo septembra 2020, ktorým boli v kauze Kuciak spod obžaloby oslobodení Marian Kočner a Alena Zsuzsová. Vec vrátil späť na Špecializovaný trestný súd tomu istému senátu. Zároveň uznal obžalovaného Tomáša Szabóa za vinného v prípade vraždy podnikateľa Petra Molnára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok