Čaputová v Prezidentskej záhrade privítala poľského i chorvátskeho prezidenta

TA3 TASR
15.6.2021 15:36

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v utorok stretla s poľským prezidentom Andrzejom Dudom a následne aj chorvátskym prezidentom Zoranom Milanovičom. Privítala ich v Prezidentskej záhrade.

Zuzana Čaputová
TASR/Martin Baumann

S Dudom sa hlava štátu SR rozprávala o vnútropolitickej situácii v oboch krajinách, najmä o reformách justície. Časť rozhovoru venovali vzťahu s Ruskom a Ukrajinou a situácii v Bielorusku. Riešili aj klimatické ciele a kroky, ktoré musia krajiny spraviť k ich postupnému napĺňaniu, uviedla na sociálnej sieti.

S chorvátskym prezidentom Milanovičom sa Čaputová vrátila k samitu NATO a prebrali aj situáciu na západnom Balkáne. Podstatnú časť stretnutia venovali pandemickej situácii, pretože o pár dní začína dovolenková sezóna a Slováci odcestujú do Chorvátska. "Jednoduchšiu cestu budú mať tí, ktorí sú už zaočkovaní, ostatní budú potrebovať na prechod hraníc negatívny PCR alebo antigénový test," poznamenala prezidentka.

Lídri Poľska a Chorvátska sa v Bratislave zúčastňujú na bezpečnostnej konferencii Globsec. Svojím príhovorom ju otvorí slovenská prezidentka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok