V Česku chytili drogový gang, pervitín predávali nielen doma

TA3 TASR
15.6.2021 14:40

Česká polícia zadržala trojčlenný gang z okresu Karviná, ktorý od roku 2018 vyrobil a následne predal až 130 kilogramov pervitínu. Medzi zadržanými osobami je aj jeden z drogových bossov v moravskosliezkom regióne.

Drogy pervitín metamfetamín 1140 px (TASR/ KR PZ Košice)
TASR/ KR PZ Košice

Predávali i v zahraničí

Kriminalisti zistili, že trojica vyrábala a predávala pervitín minimálne od roku 2018 nielen v Moravskosliezskom a Olomouckom kraji, ale aj v Poľsku a na Slovensku. Dvoch mužov vo veku 46 a 47 rokov a 72-ročnú ženu zadržali pred niekoľkými dňami.

"Starší z mužov nakupoval v blízkom zahraničí liečivá pre výrobu pervitínu, dovážal ich do Česka a zabezpečoval tiež chemikálie. Spolu s druhým mužom, hlavným páchateľom, ich potom používali pri výrobe pervitínu. Staršia žena im pomáhala," opísal vedúci moravskosliezskeho toxitímu Jakub Mohyla.

Dodal, že policajti trestnú činnosť oboch mužov a seniorky sledovali od roku 2019. Či bola trojica v nejakom príbuzenskom vzťahu, nechcela polícia komentovať.

Veľká ryba


"Hlavný páchateľ mal v skupine jasné slovo. V podsvetí je známy svojou dochvíľnosťou, presnosťou a tým, že jeho slovo vždy platí. Je jednou z hlavných osôb drogového podsvetia v kraji. Je to proste veľká ryba," povedal Mohyla na adresu 46-ročného muža.

Podľa policajtov mohla trojica vyrobiť až 130 kilogramov pervitínu v hodnote viac ako 155 miliónov českých korún. Trojica je stíhaná ako organizovaná skupina, muži aj žena boli obvinení z nedovolenej výroby a iného zaobchádzania s omamnými a psychotropnými látkami a jedmi. Muži sú vyšetrovaní väzobne, žena je na slobode. Kým dôchodkyni hrozí až 10 rokov za mrežami, obaja muži môžu stráviť vo väzení až 12 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok