Armstronga už opustili aj dlhoroční sponzori

SITA, TA3, TASR
17.10.2012 23:48

Spoločnosť Nike v stredu odstúpila od vzájomnej spolupráce s bývalým americkým cyklistom Lanceom Armstrongom. Dôvodom je odhalenie dopingovej minulosti 41-ročného rodáka z Texasu.

Armstronga už opustili aj dlhoroční sponzori
SITA

Výrobca športového oblečenia a obuvi kooperoval s Armstrongom viac ako desať rokov, pričom rozhodnutie rozviazať zmluvu vykonal "s hlbokým zármutkom", uvádza sa v komuniké. "Pre Nike je neospravedlniteľné používanie akýchkoľvek nedovolených prostriedkov," píše sa vo vyhlásení firmy, ktorá sídli v americkom Beavertone.

Armstrong v stredu krátko pred vyhlásením Nike oznámil svoj odchod z funkcie prezidenta charitatívneho projektu Livestrong, ktorý založil ako súčasť Nadácie Lancea Armstronga na boj proti rakovine. Sám v minulosti čelil zhubnému ochoreniu semenníkov a dokázal ho zdolať. Oficiálne ešte stále víťaz siedmich ročníkov Tour de France vysvetlil svoju rezignáciu tým, že chce nadáciu chrániť pred následkami najnovšieho vývoja jeho dopingového prípadu.


Výrobca piva Budweiser ukončil sponzoring Armstronga

Výrobca piva Budweiser v stredu informoval, že na konci roku 2012 neobnoví vzťahy s bývalým americkým cyklistom Lanceom Armstrongom, no naďalej bude podporovať jeho nadáciu pre boj s rakovinou.

Spoločnosť Anheuser-Busch je druhým veľkým sponzorom, ktorý po prevalení sa dopingovej aféry sedemnásobného víťaza Tour de France ukončil s Texasanom spoluprácu. V stredu sa k rovnakému kroku rozhodol výrobca športového oblečenia - spoločnosť Nike, ktorá však bude tiež naďalej podporovať nadáciu Livestrong.


Armstrong
končí vo funkcii predsedu predstavenstva Livestrongu

Lance Armstrong odstúpil z funkcie predsedu predstavenstva nadácie Livestrong. Bývalý cyklista obvinený z užívania dopingu chce týmto krokom zabrániť prípadným škodám, ktoré by mohli postihnúť nadáciu na podporu boja proti rakovine.

Vo štvrtok tiež ukončil spoluprácu s Texasanom jeho dlhoročný sponzor, spoločnosť Nike. "Viac ako desaťročie nás zavádzal," píše sa v stanovisku výrobcu športového oblečenia. Pred týždňom zverejnila Antidopingová agentúra USA (USADA) správu, v ktorej popisuje dopingové praktiky 41-ročného Armstronga.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok