Ministerstvo reagovalo na nešťastie, po ktorom medveď zrejme zabil človeka

TA3 TASR
14.6.2021 21:30

Ministerstvo životného prostredia odmieta zneužitie nešťastia, ku ktorému došlo v Liptovskej Lúžnej za doposiaľ nevyjasnených okolností, na kampaň poľovníkov proti ochrane nášho prírodného bohatstva, ku ktorému patria aj u nás od nepamäti žijúce medvede, vlky a rysy. Informoval o tom odbor komunikácie MŽP.

„Ministerstvo životného prostredia SR prijalo s poľutovaním správu o smrti 57-ročného muža v obci Liptovská Lúžna, ktorý sa podľa medializovaných správ mohol stať obeťou útoku medveďa,“ uviedlo ministerstvo v reakcii. MŽP považuje za nevyhnutné počkať na výsledky vyšetrovania, pričom v tejto súvislosti vyjadrilo počudovanie nad tým, že k obhliadke stôp na mieste činu neboli pripustení odborníci zo Štátnej ochrany prírody SR.

Poukázalo tiež na to, že z lokality Liptova ani z oblasti Liptovská Osada neregistruje žiadnu požiadavku o odstrel medveďa. „Slovenské prírodné bohatstvo, ktoré tak radi obdivujeme, si vyžaduje zodpovedný prístup, či už ide o turistiku a horolezectvo alebo o riziko hadov a kliešťov, respektíve riziko stretu s medveďom,“ dodalo MŽP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok