Muži túžia po obdive a prejavoch lásky. Hovorte partnerovi to, čo chcete počuť aj vy

TA3/zm
15.6.2021 16:00

O tom, čo by sme my ženy chceli od partnera počuť, sa už napísali celé strany. Všeobecne platí, že sme to my, kto vyžaduje počúvať určité slová, no v skutočnosti aj muži potrebujú od nás prejavy uznania a vyjadrenie citov. Ktoré frázy vám zaručia fungujúci vzťah?

Muži túžia po obdive a prejavoch lásky. Hovorte partnerovi to, čo chcete počuť aj vy
Pixabay/Alejandro Tuzzi

Hoci sú na pohľad tvrdí a nič ich nezlomí, aj muži v sebe skrývajú množstvo citov, ktoré častokrát dokážu prejaviť len doma pri partnerke. Aby ste sa však stali takou ženou, ktorej dôveruje, mali by ste do slovníka zaradiť niekoľko fráz na pravidelnej báze. Patria k nim celkom bežné veci, ktoré ale po rokoch málokto z partnerov používa.

Docenenie

Pre silnejšiu polovicu ľudstva je prejavom lásky niečo iné ako slová „milujem ťa“. Muži chcú a potrebujú od partnerky počuť, že si ich váži, a to v rámci rôznych rolí. V prvom rade partnerskej, v rámci ktorej vyzdvihnete z času na čas jeho osobité kvality, prečo ste si ho pred rokmi vybrali. Isteže, povedať takéto slová pred cudzími ľuďmi mužom padne o to lepšie. Každého chlapa poteší aj to, keď mu uznáte, aký je dobrý otec, alebo ako zvláda svoju prácu.

Otočte si situáciu naopak. Rovnako by ste sa cítili lepšie, keby vám z času na čas niekto prejavil vďaku a uznanie za celkom bežné veci. Za to, ako zvládate skĺbiť prácu s materstvom i domácnosťou. U mužov je to presne také isté, len vám o tom nehovoria.

Slová vďaky

Hovorí sa, že sú to čarovné slovíčka. Prosím a ďakujem nie sú samozrejmosťou, no v dlhoročnom vzťahu sa niekedy stane, že veci beriete automaticky. Nielen pánom dobre padne počuť ich od vás.

Zároveň tým idete dobrým príkladom svojim deťom. Ak sa to majú do budúcnosti naučiť, najlepšou školou je vidieť, že sa s úctou k sebe správajú aj rodičia.  

Pýtajte sa

Veľmi jednoduchá komunikačná metóda, kedy druhá strana cíti váš záujem je, keď sa opýtate. Nehovorte len svoje zážitky, ale položte partnerovi otázku, ako by sa v danej situácii zachoval on.

Platí to aj pri rozhovoroch o tom, ako budete tráviť spoločný čas. Pýtajte sa, čo by chcel robiť, aké má nápady a návrhy.

Zvyčajne je vo vzťahu jeden z dvojice dominantný, a ak ste to náhodou vy, môžete tým nevedome svoju polovičku potláčať, až prestane svoj postoj prezentovať.

Nielen hovoriť, ale aj počúvať

Veľké veci dokáže medzi partnermi obyčajné počúvanie. Určite ste zažili situáciu, že ste si so svojou polovičkou vymenili nejaké informácie, no nepamätali ste si ich. Predstavte si, ako je vám, keď sa to stane opačne. Máte pocit, že vás ten druhý ignoruje a nevníma. Nerobte to preto ani vy.

Ak vnímate, že má váš partner dôležitú tému, vyhraďte si čas, kedy sa o nej porozprávate. Nerobte vtedy nič iné, čo by mohlo narušiť vašu pozornosť.

Muži sa málokedy zdôverujú a nemajú takú potrebu ako my ženy hovoriť siahodlho o svojich problémoch či potrebách. Veta „počúvam ťa, porozprávaj mi o tom“ má preto v každom vzťahu zázračné účinky.

Témy: láska
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok