Muž so slovenským pôvodom je podozrivý z vraždy, chytili ho v Budapešti

TA3 TASR
14.6.2021 12:31

Národný úrad vyšetrovania maďarskej pohotovostnej polície (KR NNI) zadržal v Budapešti dvojicu z Kanady podozrivú z vraždy. Informovala o tom na svojej stránke police.hu v pondelok polícia, podľa ktorej na 28-ročného kanadského občana narodeného na Slovensku a jeho 26-ročnú kanadskú priateľku vydali vo februári v Kanade medzinárodný zatykač za vraždu.

Muž so slovenským pôvodom je podozrivý z vraždy, chytili ho v Budapešti
TASR/AP (ilu)

Podľa kanadskej polície je dvojica Oliver K. a Lucy L. podozrivá z vraždy 39-ročného muža a zo zranenia jeho 26-ročnej priateľky viacerými strelami. Prípad sa stal v meste Hamilton, 80 kilometrov juhozápadne od Toronta. Podozriví po čine ušli a mesiace žili v ilegalite. A keďže kanadské orgány predpokladali, že páchatelia opustili Kanadu a odcestovali do niektorej európskej krajiny, vydali na nich medzinárodný zatykač.

Maďarskí vyšetrovatelia v spolupráci s kanadskou a viacerými európskymi políciami dvojicu podozrivých vypátrali a minulú sobotu večer zadržali na ulici v VI. budapeštianskom obvode. Polícia o ich vydaní Kanade rozhodne neskôr, píše police.hu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok