Rozlúčka s Libušou Šafránkovou bude len v rodinnom kruhu

TA3
14.6.2021 11:54

Jedna z najznámejších českých herečiek zomrela 9. júna, vo veku 68 rokov. Posledná rozlúčka s mimoriadne obľúbenou umelkyňou medzi divákmi, ale aj hereckými kolegami, sa bude konať 25. júna v Prahe.

Rozlúčka s Libušou Šafránkovou bude len v rodinnom kruhu
ČTK

Verejná rozlúčka s legendárnou herečkou prebehne, podľa serveru novinky.cz, 25. júna v dopoludňajších hodinách v pražskom kostole sv. Anežky. Pohreb však bude iba v rodinnom kruhu. Verejnosť ho bude môcť sledovať na veľkoplošných obrazovkách, ktoré budú umiestnené v okolí kostola. 

"Maminka si nepotrpela na veľkú pozornosť a cenila si súkromie. Viem ale, že by určite stála o to, aby tí, ktorí ju mali radi, mali možnosť sa s ňou rozlúčiť na mieste, kam rada pred tridsiatimi rokmi chodila," cituje server herečkinho syna Jozefa s tým, že zádušná omša a uloženie na cintoríne sa uskutoční o týždeň neskôr, 2. júla v jej rodnom meste Šlapanice pri Brne.  

"Od náhleho odchodu maminky prichádza celej našej rodine nespočetne sústrastných správ a listov. Žiaľ, nie je v našich silách poďakovať každému zvlášť. Preto by som chcel všetkým, ktorí si na maminku spomenuli, čo najúprimnejšie touto cestou poďakovať. Naša rodina prežíva toto neľahké obdobie veľmi bolestne a všetky vaše slová účasti sú pre nás silnou podporou," citoval server novinky.cz syna Jozefa.

Herečka sa preslávila množstvom filmových postáv, pred kamerou sa po prvý raz objavila už ako 17-ročná. Diváci si ju navždy zapamätajú z rozprávok, komédií aj vážnych rolí. Pred niekoľkými rokmi stratila z očí verejnosti, keď jej diagnostikovali rakovinu pľúc.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok