Legenda dánskeho futbalu Laudrup dohrávanie kritizuje, Dáni odložili nedeľňajší tréning

TA3 TASR
13.6.2021 12:54

Stav dánskeho futbalistu Christiana Eriksena, ktorý skolaboval počas sobotňajšieho zápasu B-skupiny majstrovstiev Európy medzi Dánskom a Fínskom (0:1), je stabilizovaný. Informoval o tom Dánsky futbalový zväz.

“Christianov stav je stabilizovaný, no nateraz zostáva v nemocnici, kde absolvuje ďalšie vyšetrenia. Dnes ráno sme s ním však hovorili a požiadal nás, aby sme zaňho pozdravili jeho spoluhráčov. Zároveň by sme sa chceli všetkým v jeho mene poďakovať za podporu, ktorá bola naozaj obrovská,“ stojí vo vyhlásení. Dánsky tím odložil v nadväznosti na situáciu nedeľňajší tréning a zrušil všetky mediálne aktivity.

Laudrup kritizoval rozhodnutie dohrať duel

Bývalý dánsky futbalista Michael Laudrup kritizoval rozhodnutie dohrať duel B-skupiny majstrovstiev Európy medzi Dánskom a Fínskom po tom, ako Eriksen skolaboval. “Rešpektujem, že to oba tímy zvládli. Po takejto udalosti však podľa môjho názoru neboli v psychickom rozpoložení na rozhodovanie o tom, či v zápase pokračovať alebo nie. Očakával som, že sa niekto kompetentný postaví a zápas ukončí,“ povedal Laudrup pre dánsku televíziu TV3+.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar odpadol v závere prvého polčasu pri postrannej čiare, keď naňho lopta smerovala po autovom vhadzovaní. Spoluhráči okamžite privolali lekársku pomoc, ktorá ho priamo na ihrisku oživovala. Eriksena približne po pätnástich minútach transportovali do nemocnice, kde bol už pri vedomí a v stabilizovanom stave. Duel v Kodani napokon po dvojhodinovej vynútenej prestávke dohrali, domáci podľahli Fínom 0:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok