Raši hovorí o zlyhaní Mikulca a vojne v polícii. Krajniak zas o mocenskom zápase

TA3
13.6.2021 13:10

Policajná inšpekcia úradovala na NAKA. Odniesla si živé spisy káuz, ktoré vyšetruje elitný tím Očistec. Podľa ministra práce Milana Krajniaka prebieha v niektorých bezpečnostných zložkách mocenský zápas. Poslanec Richard Raši v relácii V politike prezradil, že aktuálne dianie má všetky znaky vojny v polícii.

Podľa Krajniaka prebieha v niektorých bezpečnostných zložkách mocenský zápas. “Vnímam to tak, že v prokuratúre, v polícii a v NAKA v elitnej organizácii pracujú proti sebe takpovediac niektoré orgány, vyšetrovatelia alebo prokurátori. To nie je dobré,” dodáva s tým, že nič sa nesmie zamiesť pod koberec.

Podľa Rašiho má aktuálne dianie “všetky znaky vojny v polícii” a minister vnútra Roman Mikulec nezvláda výkon svojej funkcie. Po tom, čo sme tu mali zlyhanie ministra Krajčího v pandémii, tak tu máme ďalšie zlyhanie (Romana Mikulca), ktorého výsledkom je vojna v polícii.”.

Krajniak tvrdí, že chcú rovnaký meter úplne pre všetkých  a ak je niekto podozrivý z trestnej činnosti, má byť vyšetrovaný. “Nie je možné, že v jednom prípade NAKA žiada o zbavenie mlčanlivosti, v prípade Pčolinského nežiada. V jednom prípade na základe jedného obvinenia vykopáva dvere, v druhom prípade nie.”. Krajniak tvrdí, že je zrejmé, že niekto klame. “OČTK musia vyšetriť, kto klame a či klame vedome alebo len na základe zlých informácií.”.  Myslí, že nejde o konflikt SIS a polície, ale konflikt ľudí, ktorí pracovali v elitných bezpečnostných zložkách vo vnútri NAKA.

Raši ostro kritizuje vyjadrenie Veroniky Remišovej o rozpustení SIS. “Ona nevie o SIS nič, lebo zo zákona nemá čo o fungovaní SIS vedieť. Ona povie, že sa má rozpustiť SIS? A potom príde niekto a povie, že sa má rozpustiť polícia? To sú čo za hlúposti?”. Mimoparlamentná strana Hlas SD bude podľa neho v utorok absolútne za odchod ministra Mikulca. Raši dodáva, že za bezpečnostnú situáciu v štáta je zodpovedný aj premiér.

Krajniak tvrdí, že ak sa ukáže, že informácie, ktoré poskytla SIS orgánom činným v trestnom konaní neboli podložené, tak to je dôvod na to, aby sa urobil poriadok s SIS. Poslanci Peter Pčolinský a Adriana Pčolinská majú podľa neho v odvolávaní Mikulca voľnú ruku, no strana proti Mikulcovi hlasovať nebude.

Testovanie a očkovanie 

Detí sú podľa Rašiho takmer nerizikovou skupinou. Akékoľvek "nátlakové akcie" na deti by sa podľa neho mali uskutočňovať iba vtedy, ak to potvrdia odborníci. Raši tvrdí, že svoju 12-ročnú dcéru zaočkovať nedá. 

Krajniak hovorí, že v domovoch sociálnych služieb je zaočkovaní každý, kto o vakcínu prejavil záujem. "Na jeseň by sme veľmi radi ponúkli možnosť tretej dávky, aby sa posilnila imunita pred prípadnou treťou vlnou v zariadeniach sociálnych služieb.". Ruskú vakcínu by sme podľa neho mohli ponúknuť na predaj štátom, ktoré majú nedostatok vakcín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok