Eriksena museli oživovať na ihrisku. Je v stabilizovanom stave

TA3 TASR
12.6.2021 19:04

Dánsky futbalista Christian Eriksen skolaboval počas sobotného zápasu majstrovstiev Európy s Fínskom. V Kodani ho priamo na ihrisku museli oživovať záchranári.

Eriksena museli oživovať na ihrisku. Je v stabilizovanom stave
TASR/AP

Zápas majstrovstiev Európy medzi futbalistami Dánska a Fínska v Kodani prerušili v závere prvého polčasu po kolapse domáceho hráča Christiana Eriksena. Záchranári ho transportovali do nemocnice.

Podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie bol v stabilizovanom stave, na sociálnych sieťach kolovala fotografia, na ktorej bol na nosidlách pri vedomí. Hrdinom situácie bol podľa dánskych médií Simon Kjaer. Kapitán národného tímu totiž duchaprítomne zabránil, aby Eriksenovi po strate vedomia zapadol jazyk a udusil sa.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar odpadol v 43. minúte pri postrannej čiare, keď naňho lopta smerovala po autovom vhadzovaní. Spoluhráči okamžite privolali lekársku pomoc, neskôr na trávnik zišla aj Eriksenova manželka, ktorú utešovali kapitán Simon Kjaer a brankár Kasper Schmeichel. Dáni okolo Eriksena vytvorili hradbu, po jeho odvoze zamierili do šatne rovnako ako fínski hráči a rozhodcovia pred nimi. UEFA neskôr rozhodla o pokračovaní zápasu, hráčov ubezpečila, že Eriksen je v poriadku.

Riaditeľ DBU Peter Moeller pre rozhlasovú stanicu Danmarks Radio povedal, že bol v kontakte s Eriksenom. "Áno, aj niektorí naši hráči s ním hovorili. Má sa dobre a to sú skvelé správy. Spoluhráči budú určite bojovať na ihrisku aj za neho."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok