Nová Barbie myslí na planétu. Vyrobili ju z recyklovaných plastov

TA3
12.6.2021 18:01

Aj Barbie reaguje na znečisťovanie životného prostredia a klimatickú krízu. Firma Mattel vytvorila kolekciu bábik z plastu, ktorý by inak smeroval do oceánu.

Nová Barbie myslí na planétu. Vyrobili ju z recyklovaných plastov
TASR/AP ilustračné

Firma predstavila novú kolekciu s názvom "Barbie miluje oceán", ide o prvú sériu bábik, ktorá je vyrobená z 90 % recyklovaného plastu. Z rovnakého materiálu sú aj doplnky, ktoré ku bábike patria. Podľa tlačovej správy spoločnosti Mattel budú tento plast získavať z 50 kilometrov vodných tokov v oblastiach, kde nefunguje systém zbierania odpadu.

Barbie barbie.mattel.com

"Kolekcia Barbie miluje oceán je príkladom udržateľných inovácií, ktoré robíme aj pre budúce prostredie, aby v ňom deti mohli prosperovať," uviedla Lisa McKnight, riaditeľka Barbie & Dolls v spoločnosti Mattel.

Pri bábike to však nekončí, Mattel vytvoril aj vzdelávacie video na Youtube kanáli, kde zdieľa niekoľko lekcií, ako sa správať šetrne k planéte. Nová kolekcia i videá sú súčasťou väčšieho cieľa spoločnosti, ktorým je dosiahnuť 100 % recyklovateľné a udržateľné materiály vo všetkých produktoch a baleniach do roku 2030.

Témy: Plast Mattel
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok