Široký predal Váhostav, kúpila ho firma českého developera

TA3
11.6.2021 11:14

Stavebnú spoločnosť Váhostav-SK podnikateľa Juraja Širokého kúpila vo štvrtok česká firma firma Geosan Group developera Luděka Kostku.

Širokého Váhostav kúpila firma českého developera
TASR/Vladimír Benko

Informoval o tom v piatok Denník E. Kúpu pre médium potvrdila aj komunikačná manažérka stavebnej firmy Geosan Group Vlasta Končelová. Širokého Váhostav kúpila česká firma cez svoju dcérsku spoločnosť na Slovensku Geosan Construction SK, potrebný je ešte súhlas slovenského Protimonopolného úradu a českého Úradu pre ochranu hospodárskej súťaže.

Ako denník uvádza, firma českého podnikateľa Kostku vlani dosiahla s 300 zamestnancami obrat 140 miliónov eur. Podľa ekonomického portálu sa Kostkovo meno v minulosti objavovalo v súvislosti s rôznymi kauzami zmanipulovaných verejných zákaziek, a v Česku ho kritizovali pre pochybnosti okolo likvidácie ropných lagún v Ostrave. Denník tiež uvádza, že na Čecha, ktorý odkupuje Váhostav, v minulosti strieľali zo samopalu a niekto mu pred dvere hodil plastový granát.

Podľa generálneho riaditeľa Váhostavu Ivana Kimličku, ktorého denník cituje, vstup investora z Česka prispeje k lepšej spolupráci s bankami a neplánuje výraznejšie zasahovať do štruktúry spoločnosti a ponecháva jej aj obchodný názov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok