Zásah v NAKA preskúmajú, Žilinka vníma udalosti veľmi citlivo

TA3 TASR
10.6.2021 17:50

Generálny prokurátor Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Bratislave dôsledne preskúmať zákonnosť a opodstatnenosť vykonaných úkonov Úradu inšpekčnej služby v Národnej kriminálnej agentúre. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

„Z dôvodu odstránenia akýchkoľvek podozrení z účelovosti procesných úkonov vykonaných dnešného dňa vyšetrovateľom Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR v Národnej kriminálnej agentúre, uložil krajskému prokurátorovi v Bratislave dôsledne preskúmať zákonnosť a opodstatnenosť vykonaných úkonov,“ informoval hovorca o kroku generálneho prokurátora. Dodal, že Žilinka veľmi citlivo vníma udalosti ostatných dní, ktoré nesú znaky vážneho konfliktu v bezpečnostných zložkách štátu.

Pracovníci inšpekcie mali v NAKA zaistiť niekoľko "živých" vyšetrovacích spisov, ktoré vyšetruje špeciálny tím Očistec. Medzi zaistenými spismi má byť podľa informácií denníka aj vyšetrovací spis týkajúci sa exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Úrad inšpekčnej služby sa v súčasnosti zaoberá informáciami vyplývajúcimi z medializovanej správy Slovenskej informačnej služby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok