PR správa

Jedno z najkrajších miest Slovenska, kde vás dajú rýchlo do poriadku

PR
11.6.2021 07:05

Pre relax, zábavu a spoznávanie nových vecí ľudia s veľkou radosťou cestujú po celom svete. Úchvatné historické pamiatky, nádherná príroda a originálna atmosféra je to, čo nás láka a pomáha nám zabudnúť na starosti a problémy. Často však pri ohúrení zahraničnou krásou zabúdame, že aj u nás doma je čo obdivovať. A návšteva jedného z najkrajších miest na Slovensku vás o tom určite presvedčí.

Jedno z najkrajších miest Slovenska, kde vás dajú rýchlo do poriadku
www.hotelpark.sk

Mesto Piešťany môžete obdivovať po celý rok, no v letnej sezóne je tu živšie a veselšie. Mesto je známe nielen vďaka barlolámačovi, ale aj bohatému zdroju liečivej termálnej vody a bahna. Pri prechádzkach nádherný parkom sa však presvedčíte, že nielen termálna voda vás môže dostať do tej správnej nálady.

Samozrejme, aby ste si všetku krásu, ktorej nie je v Piešťanoch naozaj málo, užili plnými dúškami a bez starostí, je lepšie, ak sa vybavíte na spoznávanie kúpeľného mesta pohodlnými sandálmi.

Architektonické skvosty Piešťan

Mesto Piešťany je akoby rozdelené na dve časti. Jednu tvorí samotné mesto s množstvom pešej zóny, na ktorej nájdete nejednu kaviareň a reštauráciu. Potom je to kúpeľný ostrov, na ktorom si užijete viac prírody a parkov.

Tieto dve časti mesta spája prvý architektonický skvost, ktorým je kolonádový, tiež nazývaný sklený most. Ide zároveň o národnú pamiatku, ktorá je dielom architekta Emila Belluša. Svojím štýlom sa radí k vrcholom funkcionalistickej architektúry a rozmermi k najdlhšiemu krytému mostu na Slovensku. Určite vás zaujme aj jeho sklenená výplň a možnosť cez ďalekohľady z mosta pozorovať nádhernú panorámu mesta.

O pár krokov ďalej, smerom na kúpeľný ostrov, nájdete ďalšiu známu a jednu z najstarších stavieb mesta, ktorá leží priamo nad  liečivými prameňmi a uzdravujúcim bahnom - hotel Thermia Palace, zariadený v secesnom štýle.

Svojou návštevou ho poctili napríklad cisár Wilhelm I. a Karol IV., známy herec Vlasta Burian, Jan Masaryk a množstvo ďalších celosvetovo významných osobností. Dnes nimi môžete byť aj vy a užívať si luxus tohto hotela plnými dúškami.

Hotel Park www.hotelpark.sk

Hotel Park sa postará o vaše telo a príjemnú dovolenku

Ak patríte k nadšencom modernejšieho štýlu a pohodlia v obklopení prírody, smerom z kúpeľného ostrova do mesta sa dostanete k ďalšiemu liečebnému hotelu a skvostu Piešťan v tesnej blízkosti ramena rieky Váh a Mestského parku plného zelene. Moderne zariadený hotel Park v Piešťanoch si určite zamilujete.

Nachádza sa na Nábreží Ivana Krasku a dostanete sa sem veľmi jednoducho autom alebo autobusom. Ak prídete vlakom, dovezie vás sem behom dvoch minút aj taxík, no určite to môžete skúsiť aj po vlastných, prípadne na obľúbenej kolobežke, ktorá vám bude pri spoznávaní veľkého mesta určite nápomocná!

V tesnej blízkosti hotela Park Piešťany je tiež známy Národný ústav reumatických chorôb (NURCH), v ktorom ľuďom pomáhajú prinavrátiť zdravie a chuť do života.

O to sa v podstate snažia aj v hoteli Park. Aj tu nájdete odborných lekárov, ktorí vám na základe konzultácie a posúdenia zdravotného stavu nastavia ten najlepší individuálny liečebný program s účinkami spomínanej termálnej vody alebo bahna. 

Mimochodom, vedeli ste, že liečivé bahno čerpá svoji silu zo špeciálnych baktérií? Konkrétne sú to sírne teplomilné baktérie, vznikajúce pri procese jeho zrenia. Takýto bahenný kúpeľ lieči pokožku, kĺby, cievy aj kosti, pričom veľký vplyv a účinok na uzdravujúce procesy má aj jeho vysoká teplota cca 45 stupňov. Najlepšie ale bude, ak sa o tom v hoteli a kúpeľnom meste Piešťany presvedčíte sami.

Vybavte si svoje auto kvalitnými gumenými rohožami a pripravte sa s kuframi na dovolenku plnú nádherných zážitkov. Hotel Park je vám svojimi komfortnými službami a luxusom plne k dispozícií a pripravený sa o váš relax a pohodlie postarať do najmenšieho detailu.

Hotel Park www.hotelpark.sk

Atmosféra mesta, ktorá vás naladí

Najlepšia na tomto kúpeľnom meste, samozrejme okrem liečivých prameňov, zelených parkov a zaujímavých stavieb, je atmosféra. Pocity eufórie vo vás vyvoláva pešia zóna so spomínanými kaviarňami, jej nádherná architektonická krása plná kúpeľných domov so zaujímavou históriou.

V sezóne je tu veľa zahraničných turistov z východu, takže si budete pripadať ako v exotickom rezorte. Aj to je spôsobené tým, že liečivé účinky termálnych prameňov mesta sú známe po celom svete.

Určite vás však zaujme aj kvetinová výsadba v meste a na kúpeľnom ostrove, ktorá je naozaj krásna a veľmi pestrá a dodáva dovolenke v Piešťanoch ten správny šmrnc.

Je toho veľmi veľa, čo by sme vám vedeli o tomto meste povedať, najlepšie ale bude, ak ho skúsite sami preskúmať. A toto leto je ideálnou príležitosťou, ako sa o tom presvedčiť. Tak si všetko naplánujte a v Piešťanoch tento rok dovolenkujte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok