Na počesť zosnulého princa Philipa vyšľachtili ružu. Je iná ako ostatné

TA3 TASR
10.6.2021 14:55

Na počesť princa Philipa, zosnulého manžela britskej kráľovnej Alžbety, vysadili v záhradách Windsorského hradu novovyšľachtenú ružu pomenovanú po vojvodovi z Edinburghu, ktorý by vo štvrtok oslávil 100. narodeniny.

Na počesť zosnulého princa Philipa vyšľachtili ružu. Je iná ako ostatné
TASR/AP

Podľa agentúry AP nový ružový ker vysadili minulý týždeň v terasovitých záhradách Windsoru a kráľovná naň má výhľad z okien svojho apartmánu. Krík pred pár dňami kráľovná dostala od Keitha Weeda, prezidenta Kráľovskej záhradníckej spoločnosti. Weed uviedol, že ruža Duke of Edinburgh Rose bola vyšľachtená pri príležitosti stého výročia jeho narodenia a má byť pripomenutím "všetkých úžasných vecí, ktoré počas svojho života urobil".

Vyšľachtenú ružu pomenovali po princovi  Philipovi. Facebook.com/The Royal Family

Podľa denníka Daily Mail je kvet ruže tmavoružový s bielymi linkami na lupienkoch. Kráľovná ju označila za "rozkošnú" a ocenila pozornosť darcov. 

Ruža Duke of Edinburgh Rose je aj vo voľnom predaji. Spoločnosť Harkness Roses venuje za každú predanú ružu 2,5 libry nadácii Living Legacy Fund, existujúcej v rámci programu Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (Duke of Edinburgh Award, DofE). Tento program dáva mladým ľuďom vo veku 14–24 rokov šancu, aby rozvíjali svoje schopnosti a napĺňali svoj potenciál, a zároveň im pomáha uspieť v živote. Cenu DofE založil princ Philip v roku 1956.

Na pamiatku zosnulého princa vysadili ružový ker. Facebook.com/The Royal Family
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok