Pediatri sú za očkovanie detí proti koronavírusu. Tu je desať dôvodov

TA3
10.6.2021 10:32

Pediatri považujú očkovanie detí proti koronavírusu za prospešné. Ministerstvo zdravotníctva na svojom Facebooku píše o desiatich dôvodoch, prečo by mali rodičia súhlasiť s vakcínou pre svoje deti.

Všetky dostupné údaje dokazujú, že vakcína je bezpečná a efektívna, uvádza rezort. Upozorňuje, že účinky vakcíny "sú pod takým drobnohľadom svetových vedeckých kapacít, ako žiadne iné liečivo a budú veľmi pozorne sledované naďalej".

Prezidentka slovenskej spoločnosti primárnej pediatrickej starostlivosti Elena Prokopová píše, že očkovanie detí zabráni vážnemu ohrozeniu ich zdravia a života a umožní im všetky prirodzené aktivity ako chodenie do školy a stretávanie sa s rodinou a rovesníkmi.

Desať dôvodov podľa pediatrov:

1. Chceme mať zdravé deti! Hoci väčšina detí má ľahký priebeh ochorenia, boli popísané aj prípady s ťažkým priebehom aj úmrtím, tiež závažné neskoré komplikácie.

2. Aj keď dieťa nejaví známky ochorenia, predsa môže byť nakazené vírusom spôsobujúcim ochorenie Covid-19 a byť zdrojom a šíriteľom infekcie pre svojich najbližších a celé okolie. 

3. Len vďaka očkovaniu netrpia deti dôsledkami detskej obrny, nezomierajú nám deti na osýpky, čierny kašeľ, ani na záškrt.  

4. Váš detský lekár očkuje Vaše dieťa od prvých mesiacov života, tieto očkovania zabránili mnohým závažným ochoreniam. Verte mu, že aj očkovanie proti ochoreniu Covid-19 zabráni vážnemu ohrozeniu zdravia a života Vášho dieťaťa.  

5. Očkovacia látka proti ochoreniu Covid-19 má relevantné štúdie a jej vplyv na očkované deti i dospelých je dlhodobo sledovaný. Najväčšie lekárske autority u nás i vo svete ju považujú za bezpečnú a účinnú.

6. Šancu pre plnohodnotný život majú len deti vzdelané v povolaní, ktoré si vyberú. Vráťme ich do škôl.

7. Vaše deti znova potrebujú trénovať, pretekať, stretávať sa pri športe a hrách.

8. Doprajme deťom prázdniny u starkých či v tábore, dovolenku v prírode, pri vode, nech ich obohatia nové zážitky a poznávajú zaujímavé miesta. 

9. Nikto nechce zažiť tretiu vlnu ochorenia Covid-19 s intenzitou a opatreniami tej druhej!

10. Vráťme deťom ich detstvo očkovaním proti Covid -19.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok