Tip na zážitkový výlet. V kontaktnej ZOO môžete kŕmiť exotické vtáky aj sledovať surikaty

TA3 TASR
10.6.2021 10:24

Možnosti zážitkovej turistiky v kúpeľnom meste Piešťany rozšírila kontaktná zoologická záhrada EkoPark, kde najmä malí návštevníci môžu kŕmiť rôzne druhy vtákov či morčiat. Nachádza sa pri cyklochodníku na vodnej nádrži Sĺňava a podľa pracovníčky ZOO Sofie Fančovičovej sa stavy zvierat stále rozširujú.

EkoPark
Facebook.com/Eko Park Piešťany

„V súčasnosti máme 48 druhov, zhruba 200 kusov vtákov, cicavcov,“ povedala. V areáli sú novovytvorené voliéry, kam môžu záujemcovia vstúpiť a byť bližšie napríklad k pestrofarebným papagájom. „Dávame možnosť ich nakŕmiť, ale je to regulované, aby sme im neublížili,“ povedala Fančovičová.

V ďalších výbehoch možno vidieť kengury, kde je aj párik albínov a ich mláďa, ktoré sa narodilo v Piešťanoch. Tiež kozorožce, emu, králiky, nosále, dikobrazy, zebry, leguány, pelikány, kačice, kozičky či impozantného, rešpekt vzbudzujúceho orla stepného. „Deti milujú naše lamy a dospelí sa radi pozerajú na surikaty,“ povedala Fančovičová. Zvieratá do Piešťan doputovali podľa jej slov od viacerých chovateľov alebo výmenou s inými ZOO, chov exotických vtákov je hlavne v rámci EkoParku.

Kontaktná piešťanská ZOO počas celej sezóny pripravuje rôzne podujatia, krsty zvierat, výtvarné súťaže detí a podobne.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok