Herák ako poslanec končí, obvinenia zo sexuálneho zneužívania odmieta

TA3 TASR
9.6.2021 16:43

Poslanec Ján Herák kritizuje, že médiá pošpinili jeho meno. Na tlačovej besede kategoricky odmietol obvinenia zo sexuálneho zneužívania maloletých. Zároveň sa vzdal svojho poslaneckého mandátu.

Herák tvrdí, že za 16 rokov, čo organizuje tábory, sa uňho vystriedalo viac než 10-tisíc detí. "Ak by som niečo spáchal, tak si nemyslím, že by som mal dôveru mnohých riaditeľov," vyjadril sa.

Zdôraznil, že deti, ktoré boli na táboroch, ktoré organizoval, pochádzali často z rozvráteného prostredia, niektoré užívali aj psychiatrické lieky. "Často majú škaredé zážitky z detstva," vyjadril sa. Herák tvrdí, že sa im snažil vynahradiť otca. "Ja mám svedomie čisté," povedal. Herák oznámil, že ako poslanec NR SR končí, podľa svojich slov to robí preto, aby chránil svoju rodinu.

Herák prehovoril aj o incidente z roku 2018, keď čelil trestnému stíhaniu zo zneužitia 16-ročného dievčaťa. Tvrdí, že s dotyčným dievčaťom mali priateľský vzťah a po tom, ako ho obvinila, s ňou bol údajne na gynekologickej prehliadke. Herák tvrdí, že lekár jej obvinenie nepotvrdil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok