Pandémia ešte viac slabne, druhou dávkou zaočkovali vyše milión ľudí

TA3 TASR
9.6.2021 16:21

Epidemiologická situácia v súvislosti s novým koronavírusom sa na Slovensku opäť zlepšila. Hospitalizovaných je v nemocniciach 314 pacientov s ochorením COVID-19. Na umelej pľúcnej ventilácii je menej ako 30 ľudí. Oznámil to šéf Inštitútu zdravotných analýz Matej Mišík.

Nové prípady
TASR/František Iván

Poukázal na to, že druhou dávkou vakcíny je zaočkovaných 1.024.710 ľudí. Aspoň prvú dávku očkovacej látky proti ochoreniu Covid-19 má 1.840.253 osôb. Hlavná odborníčka rezortu zdravotníctva pre primárnu pediatriu Elena Prokopová uviedla, že slovenskí pediatri očkovanie detí vo vekovej skupine 12 až 15 rokov podporujú a vidia v ňom zmysel.

Od budúceho pondelka budú v druhom stupni varovania dva okresy, v prvom stupni varovania budú tri, v druhom stupni ostražitosti ich bude 19 a v prvom stupni ostražitosti ich bude 49. V stupni monitoringu bude šesť okresov. Podobná situácia v súvislosti s novým koronavírusom je podľa Mišíka aj v okolitých krajinách. Situácia sa v rámci Európy len mierne zhoršila v Portugalsku a vo Veľkej Británii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok