Zahraniční študenti z krajín mimo únie sa na očkovanie prihlásiť nemôžu, tvrdí študentská rada

TA3 TASR
9.6.2021 15:28

Študentská rada vysokých škôl považuje zaočkovanosť proti COVID-19 u študentov za nevyhnutnú podmienku na návrat k prezenčnej forme výučby. Zahraniční študenti z krajín mimo Európskej únie však možnosť prihlásiť sa na očkovanie nemajú. Upozornila na to Ema Petriková, podpredsedníčka pre vzťahy s verejnosťou ŠRVŠ.

Zahraniční študenti z krajín mimo únie sa na očkovanie prihlásiť nemôžu, tvrdí študentská rada
TASR/Milan Kapusta

 "Slovenskí študenti a študenti z EÚ majú možnosť sa prihlásiť do čakárne na očkovanie na rozdiel od zahraničných študentov, ktorí prichádzajú z krajín mimo EÚ a to pokladá ŠRVŠ za dieru v systéme," skonštatovala Petriková.  

Rada preto spoločne s ministerstvom školstva organizuje prieskum záujmu o očkovanie zahraničných študentov, na základe ktorého ministerstvo školstva zrealizuje zaočkovanie tejto skupiny vysokoškolákov. "ŠRVŠ vyzýva zahraničných študentov, aby vyplnili formulár dostupný na stránke ŠRVŠ a tak prejavili záujem o očkovanie," dodala Petriková.  
Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) poznamenal, že k dispozícii je výjazdový očkovací autobus, ktorý chodí po Slovensku. Podľa jeho slov zahraniční študenti sa budú môcť prihlásiť na očkovanie prostredníctvom odkazu, ktorý bol v týchto dňoch medzi študentov distribuovaný.

 "Následne budú určené jednotlivé dni a mestá, kde môžu prísť zahraniční študenti a budú zaočkovaní," povedal po stredajšom rokovaní vlády minister školstva. Ako dodal, očkovanie bude pre túto skupinu študentov zadarmo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok