Hamšík: Víťazstvo sme si zaslúžili viac ako Gréci

TA3, SITA
17.10.2012 09:46

Slovenskí futbaloví reprezentanti odchádzali smutní z utorňajšieho stretnutia s Gréckom (0:1) na bratislavských Pasienkoch v G-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie. Ani snaživý výkon nestačil zverencom trénerského dua Stanislav Griga - Michal Hipp čo i len na bod.

Hamšík: Víťazstvo sme si zaslúžili viac ako Gréci
SITA

"Z tesnej prehry sme nešťastní. Hrali sme dobre a určite sme si víťazstvo zaslúžili viac ako Gréci. Futbal sa však hrá na góly a my sme ich nedali v utorok večer. Oni boli naopak mimoriadne efektívni a z jedinej šance skórovali do našej siete," uviedol po zápase stredopoliar A-mužstva SR Marek Hamšík a ďalej poznamenal: "Je to futbal, stáva sa to častejšie. Nesmieme však skladať hlavy, ešte nás čaká veľa stretnutí.“

Dvadsaťpäťročný stredopoliar talianskeho klubu SSC Neapol strelil v piatok 12. októbra na Pasienkoch vo víťaznom kvalifikačnom zápase proti Lotyšsku jubilejný 10. gól v najcennejšom drese. Teraz v súboji so štvrťfinalistami júnového európskeho šampionátu vyšiel naprázdno, hoci mal minimálne päť či šesť možností na prekonanie brankára Orestisa Karnezisa.

"Mal som viacero šancí na skórovanie, tri či štyri boli ozaj vyložené. Proti Grékom sme si vypracovali príležitosti na strelenie gólu, bolo ich viac, ako sme predpokladali,“ doplnil M. Hamšík a pokračoval: "Grécko stále forsíruje svoju typickú hru - skvele bráni a vyráža do rýchlych protiútokov. Bohužiaľ, jeden z nich im proti nám aj vyšiel."

Podmienky neboli v utorok večer na Pasienkoch ideálne. Pretrvávajúci dážď spôsobil zhoršenie stavu hracej plochy. "Na trávnik či terén sa nemôžeme vyhovárať, pre obidva tímy bol rovnaký. Obe mužstvá to mali v zlom a daždivom počasí dosť náročné. My sme odohrali dobrý zápas a v tomto trende by sme chceli pokračovať aj naďalej."

Napriek kvalitnému výkonu slovenského tímu nemal Marek Hamšík po zápase s Gréckom dobrú náladu ani pocity. "Kvalifikácia sa hrá na body. My po súboji s Gréckom odchádzame s nulou, takže nemôžeme byť spokojní."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok