Kauza Dobytkár: Exriaditeľ z Pôdohospodárskej platobnej agentúry ostáva za mrežami

TA3 TASR
9.6.2021 13:48

Bývalý riaditeľ jednej zo sekcií Pôdohospodárskej platobnej agentúry Ľubomír Partik, ktorý je od apríla minulého roka obvinený v kauze Dobytkár, zostáva naďalej väzobne stíhaný. Rozhodol o tom Najvyšší súd SR. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Kauza Dobytkár: Exriaditeľ z Pôdohospodárskej platobnej agentúry ostáva za mrežami
TASR/Ján Krošlák

"Senát 1T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol ako nedôvodnú sťažnosť obvineného Ľubomíra P. proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, ktorým zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu a väzbu nenahradil alternatívnymi inštitútmi," konkretizovala Važanová.

ŠTS rozhodoval vo veci žiadosti Ľubomíra Partika 18. mája. Je obvinený pre obzvlášť závažné zločiny prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti, ktorých sa mal dopustiť ako funkcionár PPA. Jeho a niekdajšieho úradníka z ministerstva pôdohospodárstva Mareka Kodadu polícia v rámci rozsiahlej akcie Dobytkár zadržala v apríli. Na začiatku júla 2020 senát NS SR rozhodol, že Partik bude väzobne stíhaný a exúradník bude zase vyšetrovaný na slobode.

Na začiatku júla 2020 polícia v rámci akcie zadržala aj nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Ten je stále väzobne stíhaný. Obvinený je z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti v súvislosti s kauzou Dobytkár, v ktorej sú vyšetrované úplatky v PPA podľa posledných oficiálnych správ zatiaľ za viac ako 10 miliónov eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok