Herák čelil prípadu zneužitia aj v minulosti. Polícia sa k nemu vrátila

TA3
9.6.2021 10:15

Polícia obnovila starší prípad sexuálneho zneužitia v roku 2018. Nezaradený poslanec Ján Herák čelil vtedy trestnému stíhaniu zo zneužitia 16-ročného dievčaťa. Stíhanie v tom čase zastavili a poslanca neobvinili, momentálne sa však polícia k prípadu vrátila na pokyn prokuratúry.

Ján Herák 1140 px
TASR/Martin Baumann

Podľa informácií Markízy sa skutok mal odohrať na vianočnom tábore pre deti z detských domovov. Herák mal byť vtedy vedúcim tábora. „Vyšetrovateľka OKP KR PZ v Nitre začala trestné stíhanie za prečin sexuálne zneužívanie podľa § 202 ods. 1 písm. a) Trestného zákona na základe pokynu prokurátora Krajskej prokuratúry v Nitre. Bližšie informácie k tejto trestnej veci vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a citlivosť témy nebudeme poskytovať," píše sa v stanovisku Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Herák už čelí jednému obvineniu zo sexuálneho zneužitia maloletej osoby. Podľa obvinení malo ísť o osobu mladšiu ako 15 rokov, informácií k prípadu je tak minimum. Herák po medializovaní uviedol, že verí v dokázanie svojej neviny. Deklaroval pripravenosť poskytnúť maximálnu súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní a dôveru voči nim. Neskôr si pozastavil svoje členstvo v klube OĽANO.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok