Cudzinci prešli deväť krajín, odhalili ich až komárňanskí policajti

TA3 TASR
8.6.2021 16:08

Komárňanskí policajti počas kontroly objavili piatich cudzincov v návese tureckého kamióna. "Prešli deväť krajín, našli ich až slovenskí policajti," píše polícia na Facebooku. Išlo o troch štátnych príslušníkov Afganistanu, štátneho príslušníka Pakistanu a štátneho príslušníka Iránu, ktorí boli z dôvodu neoprávneného pobytu predvedení na oddelenie cudzineckej polície do Nových Zámkov.

Dopravcovia sú v koncoch. Nevedia, či majú prepúšťať zamestnancov
TASR/František Iván

Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Cudzinecká polícia zistila, že ide o troch dospelých a dvoch maloletých bez sprievodu (z Afganistanu a Iránu), kontaktovali preto aj pracovníkov úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Tí im zabezpečili umiestnenie v detskom domove. "Dospelý štátny príslušník Pakistanu bol z dôvodu, že je žiadateľom o udelenie azylu v Rumunsku, umiestnený v Medveďove a po vykonaní potrebných úkonov bude vrátený do krajiny, kde o azyl žiadal," priblížila hovorkyňa s tým, že podobný postup bude aj so štátnym príslušníkom Afganistanu a jeho bratom.

Ako uviedla, všetci cudzinci sa plánovali dostať do niektorých z krajín Európskej únie, konkrétne do Nemecka, Talianska alebo Holandska. Podľa ich vyjadrení nastúpili do návesu kamióna za pomoci prevádzača v meste Arad v Rumunsku, bez vedomia vodiča. "Cudzinci boli, samozrejme, podrobení vyšetreniu na COVID-19, výsledok testov bol negatívny," dodala Bárdyová.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok