Mičovský ostáva. Minister svoju demisiu stiahol

TA3 TASR
7.6.2021 12:17

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (OĽANO) sa rozhodol stiahnuť svoju demisiu. Odôvodnil to množstvom podporných vyhlásení na jeho adresu, ktoré ho presvedčili, aby "neutekal z boja" a vo funkcii pokračoval.

Ján Mičovský 1140 px
TASR/Jaroslav Novák

Mičovský sa vyjadril, že chce dokončiť reformy, ktoré začal a je rozhodnutý "z boja neutekať". Vo svojej funkcii chce ostať aj v súvislosti s koaličným návrhom, podľa ktorého by sa mali lesy v chránených územiach vyňať spod kontroly ministerstva pôdohospodárstva.

Ako ďalej informoval na tlačovej konferencii, list o stiahnutí demisie poslal do Prezidentského paláca v pondelok ráno. O svojom rozhodnutí informoval aj premiéra Eduarda Hegera (OĽANO). Priznal, že ide o komplikovanú situáciu a ďalší postup je na premiérovi a prezidentke Zuzane Čaputovej. 

Demisiu chcel Mičovský pôvodne podať v pondelok 31. mája. Rozhodnutie oznámil po tom, ako prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal návrh na väzobné stíhanie v prípade siedmich obvinených osôb. Išlo o osoby, ktoré NAKA zadržala v súvislosti s korupciou na Slovenskom pozemkovom fonde v rámci akcií Latifundista a Feudál. Medzi obvinenými bola aj generálna riaditeľka fondu Gabriela Bartošová, ktorá do funkcie nastúpila za súčasnej vlády a nominoval ju Mičovský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok